София. Отглеждането на застрашените видове шипоопашати и шипобедрени костенурки в

...
София. Отглеждането на застрашените видове шипоопашати и шипобедрени костенурки в
Коментари Харесай

Д-р Николай Скендерски, Зоологическа градина – София: Отглеждането на шипоопашати и шипобедрени костенурки у дома може да е опасно

София. Отглеждането на застрашените типове шипоопашати и шипобедрени костенурки в домашни условия би могло да бъде рисково, както за здравето на самите животни, по този начин и за човешкото здраве. Това сподели за Радио „ Фокус “ доктор Николай Скендерски, ветеринарен доктор от Зоологическа градина – София. Той акцентира, че търговията с тези типове е неразрешена от закона.
„ Тези наши съграждани, които ги заселват наложително в градини, вили, естествени кътове и така нататък - при тези костенурки един човек, който не е осведомен с проблемите, настъпващи в здравословното им положение, мъчно ще се оправи. Такива проблеми са дехидратацията, както и това, че те са носители на разнообразни типове микроорганизми, някои от които рискови за човешкото здраве. Определено тук хората са лаици и няма по какъв начин да се оправят “, изясни той.
Д-р Николай Скендерски сподели още, че в Столичния зоопарк има една такава костенурка, която е иззета от безсъвестен жител, който е оповестил в интернет, че я продава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР