София. Отдел Киберпрестъпност“ при ГДБОП получи от Съединените щати модерно

...
София. Отдел Киберпрестъпност“ при ГДБОП получи от Съединените щати модерно
Коментари Харесай

МВР: Американско дарение за отдел „Киберпрестъпност“ значително увеличава капацитета на българското разследване

София. Отдел „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП получи от Съединените щати съвременно компютърно съоръжение и устройства за предпазване на информация, които доста ще покачат потенциала на отдела при следствието на киберпрестъпността. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Новото съоръжение ще даде опция на чиновниците в отдела да намира и съхранява доказателствен материал в процеса на своите следствия.
Джейсън Кликнър, аташе на Сикрет сървис за България, уточни, че предоставеното съоръжение е значим съставен елемент, благодарение на който ще се увеличи неотложно потенциала на отдел ‚Киберпрестъпност‘ за осъществяване на дейно следствие на компютърните закононарушения. Той акцентира, че „ ГДБОП и американската Сикрет Сървис имат дълга история на взаимно партньорство при следствието на разнообразни киберпрестъпления. Сикрет сървис, чрез Държавния департамент, спонсорира Международна академия за правоохранители, която дава образование при другите стадии на следствието на компютърните закононарушения. “ Той изрази удовлетворение от опцията да връчи дарението, което „ ще е от изгода както за България, по този начин и за Съединените щати в битката им против транснационалната киберпрестъпност “.
Директорът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов благодари за дарителския жест и означи, че „ положителното съдействие сред правоохранителните организации на България и Съединени американски щати става още по-силно. “ Тойизрази убеденост, че новата техника ще бъде употребена целеустремено от чиновниците на отдел „ Киберпрестъпност “ в напъните на дирекцията по противопоставяне на киберпрестъпленията, както и нуждата да се работи целеустремено за усилване на потенциала при следствие на този тип закононарушения.
Подобряването и модернизирането на техническия запас на отдел „ Киберпрестъпност “ неизбежно ще способства за превъзмогване на новите провокации по линия противопоставяне и битка с киберпрестъпността и компютърносвързаните закононарушения, поради динамично разрастващите се новаторски закононарушения в актуалното съвременно общество.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР