София отдавна не е това, което беше. Да, реалностите са

...
София отдавна не е това, което беше. Да, реалностите са
Коментари Харесай

Хората алармират за разруха и проблеми , общините нехаят

София от дълго време не е това, което беше. Да, действителностите са други, а след прословутите " поправки на ремонтите " нещата не престават да тънат в съсипия и незначителност.

Жителите на столицата имат всевъзможни проблеми, които не могат да решат сами, по тази причина се обръщат към другите общини и кметовете им, само че нали не са сега избори, та нищо не се случва, както би трябвало.

На доста места боклуците са нещо нормално, а там, където е стъпил крайници на човек от поддръжка за каквото и да било, трева не никне, както се споделя.

Един от най-малките проблеми, за които алармира Лили Александрова Котан, е и постоянно срещан. Тя разгласява собствен пост в групата във Facebook " Безумията в София ", само че до момента в който чака подпомагане от избрана институция, тя получава и редица насмешки. Но това е по този начин, тъй като обществото ни е станало такова или тъй като на никой различен не му е опряло до главата.





Лили подава сигнал за прекомерно близки клони на дърво, които опират по фасадата на блока и моли да се подрежат. Коментарите са много истински и саркастични, само че малко на брой са тези, които знаят, че това няма по какъв начин да стане, защото би трябвало да бъде осъществено от профилирани органи. Иначе санкция. А в днешно време кой има непотребни пари?

" Моля да бъдат изрязани клоните, които пречат. Дървото се намира в кв. Люлин 2, пред блок 221, вх. А ", написа тя.

" В Младост е същата работа. Живеем като в хралупа. Денонощно сме на светнати лампи и е усойно и студено ", споделя Антоанета Лиазова.



" Защо в Люлин не желаят да създадат каквото и да е към жилищното си пространство? Ако си имаш лична къща с двор, си почистваш двора, клоните, боклуците, довети от вятъра и така нататък В Люлин се чака общински чиновник (по опция кметът) да пристигна на терасата ти и да подреже клоните. Друг общински чиновник да им засади градинка пред блока и да я поддържа. И най-важното - да паркират гратис вовеки веков на заплюто от тях място ", се заяжда Благун Калчев.

И настана полемика:

" Има устав. Дърветата се изрязват, клони и други единствено със единодушието на всички живущи във входа и този протокол се подава в общината! Две следващи години подаваме сигнали и никаква реакция! Градинката пред входа си я поддържаме ние и не чакаме кмета! Това са високи дървета, които стигат до 6-тия етаж на блока, по тази причина би трябвало техника, с цел да се доближи до тези клони, които са рискови и заплашват чупване на остъкления и, не дай си Боже, изпод да минават хора! ", отвърна госпожа Котан.

Друг консуматор на обществената мрежа и живущ в София - Мирослав Пелов, има искане: " Моля за подпомагане по възобновяване на тротоарна настилка. Адресът е ул. " Каймакчалан " 46 ".

Разбира се, дупките и неприятните тротоарни настилки са на всички места, даже и в централната част на столицата, където е същински пъкъл, когато завали дъжд.





" Незаконно присвоена част от улица в ж.к. Света Троица, ул. " Лейди Страндфорд ". Моля за подпомагане за премахването на тези нелегално сложени ограждения ", сигнализира Боряна Иванова, макар че е съвсем ясно, че ще остане глас в пустиня. Няма по какъв начин някой да сложи ограда на такова място и то без протекцията на някой.





" Пропадаща остаряла сграда! Опасно за преминаващите, би трябвало да бъде съборено и разчистено. Зона Б-19 Ул. " Доктор Калинков 9-5 ", алармира Ася Петкова за нещо, което в действителност може да вземе жертви.





Е, несъмнено, има и такива, които са майтапчийски, макар че не са лишени от логичност. Такъв е и сигналът на Димитър Грозев: " Изоставена и неизползваема телефонна кабина. Намира се в Люлин 4, бул. " Панчо Владигеров ". Моля да се вземат ограничения за премахването й! "

Коментарите ще ви ги спестим...





" Водата в дребното езеро до кафенето при стадиона на ЦСКА в Борисовата градина е доста мръсна. Вижда се от фотосите. Езерото скоро ще стане тресавище... към този момент има жаби, скоро чакам и тръстика да покара. Видимо не се сменя водата и не се чисти. Клони, отпадъци, треви, торбички плуват на воля... ", споделя Теодор Теодор.



" Положението е ужасно и се утежнява с часове, откакто целия квартал употребява обхода през ул. " Къпинка " за връзка с " Околовръстен път ". Булевард " Черни връх " е затворен поради построяването на канализация в кв. Драгалевци и сме длъжни да минаваме през въпросната шахта всекидневно! ", написа в недоволството си Виктория Вълкова, въпреки да е видно, че казусът не е от през вчерашния ден, само че...







" Моля за подпомагане! Вече седмица към центъра за образование - Българска академия на науките тече вода. Адресът е бул. " Цариградско шосе " N 125, бл. 26Б ", зове за помощ Веселина Чакърова.

И идва ред и на ремонтните действия, след които някои си оставят ръцете, а след тях - потоп!











" След ремонт на Топлофикация пред блоковото пространство в ж.к. Дружба 2 бл.413 тротоарите останаха незавършени и без бордюри, а градинката е съвсем унищожена. Моля за подпомагане! ", написа Атанас Ценов.

Оставаме на територията на " Дружба " - още един от пренаселените квартали в София.











" Мястото е жк " Дружба " 1, в непосредствена непосредственост до състезателен клуб за джудисти ЦСКА; до спортното учебно заведение " Ген. Владимир Стойчев ", на гърба на автомивка. Горичката е превърната в бунище и това на никого не прави усещане. Въпросът ми е дали има метод тези яки момчета - спортисти да бъдат проведени за едно разчистване на региона. Необходими са единствено гумени ръкавици, торби за боклук и предпочитание. За няколко часа мястото ще светне, а и всеки един от тях ще си намерения дали идващия път да си изхвърли празната бутилка от фанта на улицата ", сигнализира Мариана Стойчева, която не е сигурна дали единствено тези спортисти изхвърлят боклуци там, само че пък тези, които дават отговор за сметоизвозването къде са?

А в този момент различен фрапиращ случай.













" Искам да подам сигнал за изоставена кола от близо 2 години до детска площадка и игрище зад блок 55 в Студентски град. Тази кола от към месец се е трансформирала в дом на тримамъже от ромски генезис на възраст 20-30 години. Пушат, преобличат се и какво ли още не се случва в тази кола. Площадката и игрището се посещава от доста дечица на всякаква възраст! Съвсем не и е там мястото. От през вчерашния ден въпросните мъже са решили да трансфорат къщичката в пясъчника за втори дом... ", алармира Даниела Петрова.

Така е - всеки с проблемите си, само че казусът не е твой, до момента в който не стане подобен. Явно не е подобен и на общинарите, за които гласуваме.

Това е София. Харесва ли ви такава?
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР