София. От Терминал 2 на летище София с полет за

...
София. От Терминал 2 на летище София с полет за
Коментари Харесай

Последната група на 27-ата Национална антарктическа експедиция заминава за остров Ливингстън

София. От Терминал 2 на летище „ София " с полет за Рим в 19.05 часа отпътува последната група на 27-ата Национална антарктическа експедиция. Това оповестиха от Българския антарктически институт . Това са геодезистът Олег Василев, логистиците Драгомир Матеев, Павел Григоров, Цветан Паров, геологът доктор Камен Бонев и лекарят доктор Тодор Шамов. В Рим групата се разделя – първите трима не престават за Буенос Айрес и Ушуайа, а останалите за Сантяго де Чили и Пунта Аренас, като още веднъж ще се срещнат в Българската полярна станция „ Св. Кл. Охридски “ на остров Ливингстън.
Някъде над Атлантическия океан двете групи ще се разминат във въздуха с ръководителя на експедицията и шеф на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев, който дружно с журналистката Мария Чернева и логистика Христо Дойков се завръща в София в 12.50 часа с полет от Рим.
Паралелно по сателитния телефон командирът въз основата Йордан Тодоров заяви, че всички са в положително здраве, извършват строителната и научна стратегии по график и чакат с неспокойствие новото попълнение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР