София. От името на кмета на общината Николай Димитров, цялата

...
София. От името на кмета на общината Николай Димитров, цялата
Коментари Харесай

Бургас: Местната власт и църквата в Несебър поднесоха извинения на незрящите туристи, нападнати в града

София. От името на кмета на общината Николай Димитров, цялата администрация и от името на целия град Златин Чаушев, началник-отдел „ Несебър-Световно завещание “, и отец Петър от църквата „ Св. Успение Богородично “ сервираха извинения на двама от групата незрящи туристи за неприятния случай, който са претърпели на територията на полуострова преди дни. Това оповестиха от пресцентъра на Община Несебър. На срещата пострадалите бяха уверени, че всички локални поданици са надълбоко възмутени от хулиганската постъпка, изрично се разграничават от такова държание и не толерират сходен вид нападателно отношение към който и да е било.
„ Несебър е българския град на църквите, с изключителна история и просвета. Хората му са с положителни сърца, имат вяра в Бог и са великодушни, само че, както на всички места по света, и тук има бурени. Но те са изключение в градината с красивите цветя. “, метафорично обрисува обстановката Златин Чаушев. Отец Петър също увери туристите, че жителите на общината не се отнасят по този начин към гостите си.
Единият от двамата туристи на срещата бе Марош Банго, прочут като словашкия Бочели, харизматичен кьорав артист и музикант с голям брой гении, с голяма благотворителна активност в поддръжка на филантропични начинания. Гостът остана разчувстван от жеста на внимание и уточни, че не за първи път е в Несебър-град, където се усеща изключително прочувствено и откъдето постоянно си взема нещо, което да му припомня за един прелестен релакс и отмора. Именно, с цел да запазят това чувство и хубав спомен за Несебър, Златин Чаушев и отец Петър сервираха подаръчни комплекти на туристите. Особено трогателна бе дребната камбанка с хубав тон, както и копието на чудотворната икона на Черната Богородица- закрилница и пазителка на Несебър.
Марош Банго благодари и подари един от многото си дискове със свои осъществявания на типичен творби. Срещата, минала в извънредно другарска атмосфера, приключи със фотография за спомен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР