София. От днес до 22 септември на територията България, както

...
София. От днес до 22 септември на територията България, както
Коментари Харесай

МВР: Започна специализирана полицейска операция за контрол на използването на мобилни телефони от водачите на автомобили

София. От през днешния ден до 22 септември на територията България, както и във всички страни членки на Европейската мрежа на службите на „ Пътна полиция “ – TISPOL, ще бъде осъществяван засилен надзор за незаконосъобразното потреблението на мобилни телефони от водачите на моторни транспортни средства. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Целта на интервенцията е да се напомнят още един път следствията от пренебрегването на възбраната за потребление на мобилни устройства. По време на шофиране те мощно разконцентрират вниманието на лидера, което може да се окаже съдбовно.
Според Закона за придвижване по пътищата на водачите е неразрешено да употребяват мобилни телефони по време на придвижване, с изключение на посредством устройство, позволяващо това да става без присъединяване на ръцете. Санкцията за сходно нарушаване, планувана в ЗДвП, е санкция от 50 лв. и лишаване на 6 контролни точки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР