София. От днес, 11 декември до 30 декември 2018 г.,

...
София. От днес, 11 декември до 30 декември 2018 г.,
Коментари Харесай

София: Галерия Сердика представя Специална коледна изложба 101 рисунки“ на изявени български художници и студенти под мотото „Изкуството може да бъде достъпно за всеки“

София. От през днешния ден, 11 декември до 30 декември 2018 година, Галерия " Сердика " на Женски пазар ще отвори порти със специфична Коледна галерия „ 101 рисунки “ на изтъкнати български художници и студенти от Националната художествена академия, и Нов български университет. Куратор на изложбата е Стефан Стоянов. Това оповестиха от пресцентъра на Столичния общински съвет .
„ Целта на изложбата „ 101 рисунки “ в Галерия Сердика е да позволим изкуството да бъде за всеки, който желае да направи подарък за Коледа и да има истинска творба на български създател на налична цена. Искаме да покажем рисунки както на студенти, по този начин и на известни български създатели, като тази година ще са 101 броя, а следващата година – 1001. Провокацията идва от „ Приказки от хиляда и една нощ “ и сме окуражени сходна галерия да стане обичайната за Галерия Сердика “, изясни Стефан Стоянов.
До 30 декември тази година ценителите на българското творчество ще могат да закупят за 50 лева истински рисунки на родни създатели и студенти. За творбите са употребявани най-различни техники – от туш перо и молив до най-иновативни техники като цифровата рисунка.
Сред имената на създателите ще забележим произведения на Мариана Маринова, Сашо Стоицов, J. PANK, Леда Старчева, Росица Гецова, Стефан Петрунов, Десислава Христова, Жана Динова, Ромил Калинов, Владко Балев и други. А младите гении ще бъдат показани от Михаил Трифонов, Биляна Дешева и други
Галерия „ Сердика “ е част от общинското сдружение „ Пазари Възраждане “ ЕАД и се намира на ъгъла на ул. " Стефан Стамболов " и ул. " Лозенград ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР