София. От БСП за поредна година предлагаме преизчисление на всички

...
София. От БСП за поредна година предлагаме преизчисление на всички
Коментари Харесай

Надя Клисурска, БСП: Алтернативният бюджет на БСП е насочен към по-добър живот

София. " От Българска социалистическа партия за поредна година предлагаме преизчисление на всички пенсии, тъй като разликата сред новите и старите пенсии е извънредно огромна. Предложихме минималната пенсия да стане 300 лева, защото в границите на 10 години осигурителният приход е качен с 200%. Това значи, че 1 милион и 300 хиляди пенсионери живеят под прага на бедността ". Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Надя Клисурска пред БТВ, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

Тя изясни, че в управническата стратегия на ГЕРБ също е заложено преизчисление на пенсиите, само че те са излъгали своите гласоподаватели. " Бюджетът за 2020 година на ръководещите не съставлява никаква правдивост за пенсионерите. До 2009 година размерът на минималната пенсия по отношение на минималната работна заплата е към 53%, в този момент е към 40%. Това демонстрира отношението на ГЕРБ към пенсионерите през тези 10 години ", разяснява Клисурска.

Народният представител акцентира, че ГЕРБ за следващ път са създали буфери в бюджета, с цел да могат да вършат разноски, без да се съгласуват с Народното събрание.
" Фокусът на различния бюджет на Българска социалистическа партия е ориентиран към по-добър живот на всички българи - децата, младите фамилии, работещите и пенсионерите ", приключи Надя Клисурска.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР