*** София. От 9.30 часа в Аула Магна на ректората

...
*** София. От 9.30 часа в Аула Магна на ректората
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 19 юни

***
София.
От 9.30 часа в Аула Магна на ректората на СУ „ Св. Климент Охридски “ ще бъде открита полемика на тематика „ Въздействието на Брекзит върху България – Какво ще се промени и какво ще остане същото “, проведена от Българска търговско-промишлена палата. В полемиката ще вземат участие вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, Н.Пр. госпожа Ема Хопкинс, дипломат на Обединено Кралство Англия и Северна Ирландия в България, господин Ивайло Калфин, специфичен консултант на европейския комисар по бюджет и човешки запаси Гюнтер Йотингер, ръководителят на БТПП Цветан Симеонов, представители на бизнеса и други

***
София.
В 9.00 часа участниците в Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз ще обсъдят тематиката „ Силна и ефикасна Кохезионна политика след 2020 година “ В 14.00 часа ръководителят на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин и първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс ще дадат конференция в зала 6 на НДК.

***
София.
От 9.00 часа параклис " Преп. Паисий Хилендарски " в двора на 67 ОУ " Васил Друмев “ ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия.

***
София.
От 9.30 часа в 19 състав на Софийския градски съд ще се гледа делото против В. П. и други, подсъдими за заграбване на пари от стратегия ОПАК по план, извоюван от Военно-апелативния съд.

***
София.
От 09.30 часа в 3 състав на Софийския градски съд е разпоредително съвещание по делото против К.С., упрекнат за непозволено присъединение към електропреносна мрежа.

***
София.
От 09.30 часа в 31 състав на Софийския градски съд ще се гледа делото против Д. Д., упрекнат по член 78А, член 325 ал.1 Наказателен кодекс по реда на чл.375 Наказателно-процесуален кодекс.

***
София.
От 9.30 часа в IX състав на Специализирания углавен съд ще се гледа делото против Дамян Д., Стелан П., упрекнати в образуване и управление на незаконна група.

***
София.
От 9.30 часа в XV състав на Специализирания углавен съд ще се гледа делото против Христон М. Филип Ч., Мехмед М., Венко Д. и Ергюн Б., упрекнати в формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 9.30 часа в XIII състав на Специализирана углавен съд ще се гледа делото против Али Л., Величко Д., Екрем М. и други, упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 9.30 часа в XII състав на Специализирания углавен съд ще се гледа делото против Владимир Т., Тодор С., Пламен Н и други, упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа в III състав на Специализирания углавен съд ще се гледа делото против Хованес М., Пламен Т., Владимир Р. и Стоян А., упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа в Дома на Европа в София ще се организира обществен спор с Тимо Песонен, общоприет шеф на генерална дирекция " Комуникации " в Европейската комисия. В полемиката ще взе участие и Огнян Златев - началник на Представителството на Европейската комисия в България.

***
София.
От 10.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще ревизира дейностите по разчистване на сектор от река Владайска при бул. „ Сливница (кръстовището при Сточна гара).

***
София.
От 10.00 часа в постройката на КЕВР (бул. „ Княз Ал. Дондуков “ 8-10, ет. 4) ще се организира намерено съвещание за разискване на отчет за одобрение на бизнес проект за развиване на активността на „ ВиК Йовковци “ ООД-Велико Търново. От 10.10 часа ще се проведат и две публични разисквания. Първото е на решение за одобрение на бизнес проекта на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД и за одобряване на одобрение на цени на ВиК услуги. Второто е на план на решение за одобрение на бизнес проекта на „ ВиК Йовковци “-Велико Търново и одобряване и одобрение на цени за услуги.

***
София.
От 10.00 часа в зала " проф. Емил Таков " - рапортната зала на травматологичния комплекс, ет. 2, чиновници на болничното заведение и близки на пациенти, които са настанените в лечебното заведение, могат да подаряват кръв.

***
София.
От 11.00 часа в „ Гранд Хотел София “ ще се организира бизнес закуска във връзка формалното показване на първото издание на изследователския план SDIndex - Safe Drive Index (Индекс за безвредно шофиране). На събитието ще участват заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, представители на Отдел „ Пътна полиция “ при Главна дирекция „ Национална полиция “, Държавно-обществената комисия по сигурност на придвижването по пътищата, Министерство на превоза и неправителствени организации.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Дружба „ Родина “ ще разгласи основаването на сдружение „ Побратими от Батак и Барутин “. Участие ще вземат акад. Георги Марков, акад. Стефан Воденичаров, Янка Такева и други

***
София.
От 11.30 часа в Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов “ спечелили в Националния училищен конкурс „ Посланици на здравето “ ще бъдат наградени на публична гала.

***
София.
От 11.30 часа в постройката на Висшия правосъден съвет ще се организира съвещание на Съдийската гилдия на Съвета.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Съюзът на интернационалните превозвачи (СМП) ще даде конференция по отношение на отхвърли на Европейския парламент да даде мандат на транспортната си комисия за договаряния с Европейска комисия и Съвета на Министрите.

***
София.
От 12.30 часа в централата на Политическа партия АБВ (ул. „ Врабча “ 23) управлението на партията ще даде конференция.

***
София.
От 13.30 часа в XI състав на Специализирания углавен съд ще се гледа делото против Маджар К., Венелин К. и Мирослав К., упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 13.30 часа в VII състав на Специализирания углавен съд ще се гледа делото против Александър С. и Еджевит О., упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.00 часа в Сити Марк Арт Център (бул. Янко Сакъзов “ 30) ще се организира Деветия народен зелен конгрес. Той ще бъде открит от министъра на околната среда и водите Нено Димов.

***
София.
От 14.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет Националният съвет за интеграцията на хората с увреждания ще организира съвещание.

***
София.
От 14.00 часа в XIII състав на Специализирания углавен съд ще се гледа делото против Йордан Ш., упрекнат в занемареност.

***
София.
От 15.00 часа до 17.00 часа в непрекъснатата приемна на БСП-София (ул. „ Леге “ 10 “, ет. 1) водачът на градската конструкция на партията Калоян Паргов и националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски ще проведат приемна за жители.

***
София.
От 16.30 часа в клуб „ Перото ”, НДК, ще се организира кръгла маса на тематика: „ Иновативни способи за показване на културното завещание и ръководство на музеите в България и Западните Балкани “.

***
София.
От 17.30 часа в постройката на Регионалния исторически музей ще бъде открита галерия на пачуърк – движимости за бита и някои дрехи на тематика „ С цветовете и претекстовете на софийските шевици “.

***
София.
От 18.30 часа в кино „ Одеон “ ще бъде открит Петият фестивал „ Срещи на младото европейски кино “ с кино лентата „ Революция в учебно заведение.

***
София.
От 19.00 часа в изложба „ Фотосинтезис “ ще бъде показана премиерата на книгата „ Шедьовър, нищо по-малко… Морска книга се подрежда до класики като Старецът и морето на Хемингуей “.

***
София.
От 19.00 часа в Арт център кафе-галерия „ Фотосинтезис “ ще бъде открита изложбата „ Universe “ на Цвета Убчева.

***
София.
От 20.00 часа на „ Моста на влюбените “ до НДК ще бъде закрита изложбата “German Roamers ”.

***
Асеновград.
От 10.00 часа в параклиса „ Св. Св. Козма и Дамян “ ще се организира поклонение пред паметната плоча на атонския духовник Паийсий Хилендарски.

***
Благоевград.
В 9.30 ч. зам.-председателят на ГЕРБ ще се срещне в постройката на Община Петрич с кмета Димитър Бръчков. В 10:45 ч. в партийния офис на ГЕРБ в Петрич, ул. „ Цар Борис III ”, ще стартира срещата на Цветан Цветанов с общинското управление. В 12.00 ч. в постройката на Община Сандански Цветан Цветанов ще беседва с кмета на Сандански Кирил Котев. В 14.30 ч. в заседателната зала на хотел „ Карелия ”, Струмяни, ще стартира срещата с общинското управление на Политическа партия ГЕРБ в Струмяни. В 15.50 ч. Цветан Цветанов ще се срещне с общинското управление на партията в Кресна. Срещата ще се организира в партийния офис. В 17.00 ч. в постройката на Община Симитли ще се организира среща с кмета на общината Апостол Апостолов.

***
Бургас
В 7.30 часа на кръговото на Равда жителите на Ахелой ще се съберат, с цел да изкажат гледната си точка, за това, че е затапен пътя до града след построяването на новия път.

***
Бургас
В 11.00 часа в постройката на „ КАРИЕРЕН ЦЕНТЪР ” КЪМ ДРСЗ-БУРГАС УЛ. „ ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ ” № 35 А ще се организира взаимната конференция на ДРСЗ – Бургас, ДБТ-Бургас, РДСП - Бургас и ДОИТ – Бургас.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на Политическа партия ГЕРБ във Варна (ул. „ Георги Бенковски “ 1) общинският консултант Николай Малев ще организира приемна за жители.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в Художествена изложба „ Борис Денев “ ще се организира разкриване на самодейността „ Магията на Поднебесното царство – дни на китайската просвета.

***
Видин.
От 10.30 часа във Видинския областен съд ще бъде прочетена присъда по случая с гърмежа в с. Горни Лом, при който починаха 15 души.

***
Враца.
От 10.30 часа в „ Пътна полиция “-Враца ще се организира брифинг във връзка началото на акцията " Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя ".

***
Враца.
От 16.00 часа в концертната зала на Община Враца ще бъде публично открит годишният Фестивал на военните духови оркестри и заключителния стадий на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 година, под патронажа на регионалния шеф на област Враца Малина Николова.

***
Враца.
От 17.30 часа в Младежки дом ще бъде показана стихосбирката на Божидара Димитрова.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде показан „ Симулатор за чифтосване “ от Джоузеф Скримшоу.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа на пл. „ Георги Измирлиев “ ще се организира Дефиле във връзка откриването на ХVІ-ти Национален детски фестивал на изкуствата „ Раховче ” и XІV-ти Международен фолклорен фестивал „ Раховче ” Горна Оряховица ´2018.

***
Горна Оряховица.
От 20.00 часа в НЧ „ Братя Грънчарови -2002 “ /Летен театър/ ще се организира публично разкриване на ХVІ-ти Национален детски фестивал на изкуствата „ Раховче ” и XІV-ти Международен фолклорен фестивал „ Раховче ” Горна Оряховица ´2018.

***
Добрич.
От 10.00 до 12.00 часа в Регионална библиотека „ Дора Габе “ ще се организира летен детски клуб „ Играй и учи “.

***
Добрич.
От 19.00 часа в концертна зала „ Добрич “ ще се състои концерт „ Цигулково цунами “ на Български камерен оркестър-Добрич.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в читалище „ Братство “ ще се организира концерт на възпитаниците на школата по пиано и поп пеене към читалището.

***
Монтана.
От 18.00 часа в огромната зала на Младежкия дом ръководителите на 39-ото Народно заседание проф. Огнян Герджиков и доцент Борислав Великов ще участват на литературно-музикален театър по авторската книга на проф. Герджиков „ Аз не бях политик “. Преди това от 17.30 часа двамата ще дадат брифинг за медиите.

***
Перник.
От 11.00 часа пред Двореца на културата ще се организира концерт на Духовия оркестър към ОК Дворец на културата с диригент Трифон Трифонов.

***
Перник.
От 12.00 часа в местността Калужерец край село Кралев дол ще се организира „ Ден на Паисий ”.

***
Плевен.
От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен ще се организира конференция във връзка със събитието „ Парад на модата “.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в залата на Общинския съвет в Пловдив ще се организира съвещание на общинските съветници.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в 8 углавен състав в зала 10 на Районен съд-Пловдив ще се гледа делото против Соня М. за породена имотна щета в изключително огромни размери – 660 050 лева

***
Пловдив.
От 9.30 часа в 24 углавен състав в зала 2 на Районен съд-Пловдив ще се гледа делото против Емил К. при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Карлово, е присвоил непознати пари в огромни размери – общо 26 984,68 лева

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала „ Дружба “ на парк-хотел „ Санкт Петербург “ ще се организира заключителна конференция за Проектът Екологичен потенциал 202ПЕТ, основан на Бялата книга за бъдещето на Европа.

***
Пловдив.
От 12.15 часа на сцената на Дом на културата „ Борис Христов “ ще се организира конференция във връзка откриването на „ OPERA OPEN 2018 “.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в зала 1 на Апелативен съд ще се гледа делото, формирано по тъжба на подсъдимия Николай Я., който е приет за отговорен в опит за ликвидиране на Христо П., осъществено на 12.07.2015 година във Велинград и за това е наказан от Окръжен съд – Пазарджик на 16 години отнемане от независимост, както и да заплати 40 000 лв. обезщетение на потърпевшия

***
Пловдив.
От 16.00 часа до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Тракия “ в бл. 91 общинският консултант Иван Вичков ще организира приемна за жители.

***
Пловдив.
От 19.00 ч. във Фоайето на Областна администрация – Пловдив на пл. „ Никола Мушанов ” 1 (бул. „ 6-ти Септември “), хор „ Детска китка “ при Общински детски комплекс – Пловдив ще показа заключителния си концерт за сезон 2017-2018 година

***
Пловдив.
От 20.00 часа в Античен театър-Пловдив ще се състои концерт на Стинг.

***
Сливен.
От 8.00 часа до 17.00 часа на полигон Батмиш " ще се проведат планувани образователни стрелби.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа пред НЧ „ Отец Паисий-1947 “ ще се организира празнично шоу за деца. От 18.30 часа ще се състои празничен концерт.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „ Родина “ (ул. Българско опълчение “ 69 ще бъде ситуирано креативно ателие – разработване на 3D пана с героите от обичани литературни творби.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Република България „ Захарий Княжевски “ ще се състои клавирен концерт на възпитаници от НУМСИ „ Христина Морфова “. От 18.30 часа ще стартира постановката „ Сватбената рокля на Бети “ от Анна Петрова.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния спектакъл ще се организира Песенна вечер с определени романси на Чайковски и Рахманинов.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се организира постоянен брифинг.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР