*** София. От 20.45 часа в столичния хотел Кристъл Палас

...
*** София. От 20.45 часа в столичния хотел Кристъл Палас
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 16 май

***
София.
От 20.45 часа в столичния хотел Кристъл Палас (ул. „ Шипка “ 14) президентът ще бъде хазаин на тържествената вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

***
София.
От 08.30 часа министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини. Ще участват президентите на двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ „ Подкрепа “ Пламен Димитров и Димитър Манолов, Любослав Орбович, Президент на CATUS & на Регионалния Синдикален Съвет " Солидарност ", Сърбия, министърът на труда и обществената политика Бисер Петков. На срещата ще бъде връчена декларация, призната на срещата „ Гласът за интеграция на Западните Балкани “, проведена от ЕКП, КНСБ и КТ „ Подкрепа “ на 9 май в София. След диалога (около 09.00 часа) са планувани изказвания в Министерския съвет.

***
София.
От 09.00 часа в Народното събрание ще стартира постоянното пленарно съвещание.

***
София.
От 09.00 часа 4-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Евгени К., на който е повдигнато обвиняване за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 09.00 часа пред Синодалната палата на ул. „ Оборище 4 “ ще се организира митинг против решението на Светия Синод на Българската православна черква духовниците от Българската православна черква да не вземат участие в плануваното взаимно честване на 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия в Охрид, Р. Македония.

***
София.
От 09.30 часа в зала „ Средец “ на София Хотел Балкан ще се организира интернационална конференция на тематика „ Демокрация, която дава резултати - осъществяване на цялостния капацитет на Западните Балкани “. В полемиката ще се включат Зоран Заев, министър-председател на Република Македония, Екатерина Захариева, заместител министър-председател и министър на външните работи на Република България, Елизабет Милард, основен асистент държавен секретар на Съединените американски щати, Кристиан Даниелсон, началник на генерална дирекция „ Политика за съседство и договаряния за разширение “ на Европейската комисия и други

***
София.
От 10.00 часа ще се организира постоянното съвещание на Министерския съвет.

***
София.
От 10.00 часа в зала Тържествена на Централния Военен клуб ще бъдат маркирани 93 години от учредяването с декрет на цар Борис III на поделение за грижа към военноинвалидите и военnопострадалите под патронажа на министъра на защитата.

***
София.
От 10.00 часа 14-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Мартин А., Валентин Я. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан, на които са повдигнати обвинявания за тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Младен М., Мария Т. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 17-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Алексей З., на който е повдигнато обвиняване за рушвет.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция във връзка обичайния марш Свобода за конопа, който тази година ще се организира на 19 май от пл. „ Света Неделя “ от 15.30 часа.

***
София.
В залата на споделеното работно пространство ZaraLab (бул. „ Княз Александър Батенберг №28) ще се проведат две последoвателни срещи, представящи механизми за по-доброто използване на зелените публични поръчки от страна на институциите и бизнеса. От 10.00 часа ще стартира интернационална среща за обмяна на опит за използване на зелени публични поръчки и поощряване на бизнеса да предлага „ зелени решения ” с специалисти и локални заинтригувани страни от осем страни в Европа.
От 16.00 часа след интернационалната работна среща ще стартира полемика с представители на български институции и специалисти, с които ще бъдат разисквани съответни ограничения и потребен опит от другите страни, който може да бъде трансфериран като положителни практики у нас.

***
София.
От 10.30 часа пред Министерството на земеделието ще се организира гурме - издание на Фермерския фестивал „ От нашата плантация - с обич за вас! “.

***
София.
От 10.45 часа в Гранитна зала в постройката на Министерски съвет министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски ще валидират пощенска марка, отдадена на Българското председателство.

***
София.
От 11.00 часа в Зала 3 на НДК Българският конгрес на бизнес водачите (БФБЛ) и Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 провеждат полемика на тематика „ Инвестиционен капацитет на Западните Балкани “. В срещата ще вземат присъединяване министър председателят Бойко Борисов, министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова, министърът на стопанската система на Македония Крешник Бектеши, шефът на БАИ Стамен Янев, както и многочислени представители на бизнеса.

***
София.
От 11.00 часа в Аула магна на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ ще се организира интернационална научна конференция „ Балканите в европейската интеграция – минало, настояще, бъдеще “.

***
София.
От 11.00 часа в зала Панорама (ет. 7) на Интер Експо Център ще се състои конференция, по време на която ще бъдат разкрити най-важните детайлности за Automotive Forum & Expo Sofia 2018, който ще се организира на 18-21 октомври 2018.

***
София.
От 11.00 часа 6-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Даниел Б., Христо П. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Николай П. и Виктор И., на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Валери В., Илияна В. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала 31 на Българското национално радио ще се състои среща с петимата музиканти от супергрупата Dirtmusic.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на тематика „ Накъде ни води здравната карта? “. Събитието е проведено от Сдружението на общинските лечебни заведения в България, Националното съдружие на частните лечебни заведения, ЦЗПЗ, Българската болнична асоциация, Сдружението на регионалните лечебни заведения в България и представител на МБАЛ ”Хр.Ботев ”, гр. Враца.

***
София.
От 12.00 часа в залата на 7 етаж в МОН ще се организира конференция по настоящи тематики. В нея ще взе участие министър Красимир Вълчев.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Зураб Е., Росица Н. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала „ Арена “ на хотел „ Арена ди Сердика “ ще се състои полемика на тематика „ Равенството има значение. Неравенствата в страните от Западните Балкани –
затруднение за присъединение към Европейския съюз? “. Участие в нея ще вземат доктор Хелене Кортлендер, шеф на Фондация Фридрих Еберт България, Сергей Станишев, президент на Партията на Европейските социалисти, Драган Тевдовски, министър на финансите на Република Македония.

***
София.
От 15.00 часа 7-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Анжело В., Валери Д. и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 16.00 часа в Резиденция „ Бояна “ ще се организира среща на върха на ЕНП. Преди нея – в 15.30 часа ръководителят на ЕНП Жозеф Дол и ръководителят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов ще създадат малко изказване пред медиите.

***
София.
От 17. 00 часа в Галерия „ Квадрат 500 “ Партията на европейските социалисти (ПЕС) ще организира координационна среща на левите министър председатели и партийни водачи. Преди това, от 16.00 часа, ще се състои конференция, семейства на от Сергей Станишев, президент на ПЕС.

***
София.
От 17.30 часа в City Stage ще бъде показано проучването за ролята на ПР експерта в акциите по щедрост „ Комуникация на благотворителността “.

***
София.
От 18.00 часа столичната изложба „ Българи “ (бул. „ Княз Ал. Дондуков “ 73) ще показа неповторима галерия с платна от „ Художниците на поетичната действителност “ – 8 от най-забележителните френски създатели на XX век. Експозицията е подредена персонално от Светлин Русев.

***
София.
От 18.00 часа в изложба „ Сердика “ ще бъде открита изложбата НИШКИ - AZ BUKI IN FIBRA PICTA на художничката Даниела Цветкова.

***
София.
От 18.30 часа в театралната зала „ Алма Алтер “ на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ ще бъде показан новият алманах с разкази на Николай Николов „ Парчета “.

***
София.
От 18.30 часа в „ ОББ Милениум център “ белгийският министър-председател Шарл Мишел ще открие изложбата на популярния белгийски художник Джеймс Енсор.

***
София.
От 19.00 часа в Резиденция „ Тера “ ще се организира събитието „ ИзявениТЕ “ за показване на студенти на Технически Университет-София, изявили се с забавни разработки, участия в надпревари, олимпиади и планове.

***
София.
От 19.00 часа в зала „ България “ ще се състои концерт на Томас Хемпсън, най-големият баритон на Съединени американски щати, със Софийската филхармония.

***
София.
От 19.00 часа в изложба АРТ 36 на ул. „ Славянска “ № 40 в София ще бъде открита галерия на Иво Пецов „ Мазе “.

***
София.
От 19.30 часа в зала 11 (кино „ Люмиер Лидл ”) ще се състои концерт-спектакълът на Танцова школа „ Flava Hоuse ”.

***
София.
От 19.30 часа в Първо студио на БНР ще бъде показан планът „ Вяра “ на Теодосий Спасов.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в Заседателна зала № 5 на община Благоевград ще се състои междинна конференция по отношение на построяването на велоалея по плана „ Благоустрояване на градската среда “. От 11.30 часа на бул. „ Св. Св. Кирил и Методий " № 2 ще се организира публична гала по полагане на първа копка за построяването на обекта.

***
Благоевград.
На площад „ България “ е позиционирано ревюто „ Литера Експо “.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Културен център „ Морско казино “ Националната художествена академия провежда кандидатстудентски съвещания във връзка идните приемни изпити за новия си филиал край морето.

***
Бургас.
От 18.30 часа в Експо център „ Флора ” ще се организира африканско празненство с Афро Базар и джем сешън с присъединяване на гостите на Дни на Африка в България.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският консултант от Политическа партия ГЕРБ Милена Димова ще има приемен ден в партийния офис на ул. „ Георги Бенковски ” №1.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „ П. Р. Славейвков “ ще бъде показан новият разказ на Спасимир Тренчев „ Тих мрак “.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Голямата зала на Община Велико Търново ще се състои прожекция на филм: La colmena (1982), Mario Camus. Book of Camilo José Cela.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се организира среща с доц.д-р А.Драганова и показване на продуктите на „ Вивасан “.

***
Враца.
От 10.00 часа в залата на Регионалното ръководство на обучение ще се организира работна среща на териториалните звена с кметовете на общини и кметства в област Враца.

***
Враца.
От 17.45 часа в църквата „ Св. Възнесение ” ще бъде посрещната парченце от честните мощи на св. Георги Победоносец. Тя ще бъде изложена за поклонение в храма във Враца по случай 170 години от освещаването му и ще остане в него до петък, 18 май, сутринта. Светинята ще бъде посрещната от Врачанския митрополит Григорий и свещеници от епархията. Веднага по-късно в църквата “Св. Възнесение ” ще стартира тържествена вечерня, управлявана от владиката. В нея ще вземат присъединяване и артисти от софийския мъжкия хор за византийско пеене “Св. Наум Охридски ”.

***
Върбица.
От 14.00 часа началникът на РУ- Велики Преслав гл. инсп. Румен Симеонов ще има среща с жителите на града в кметството.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа на пл. „ Георги Измирлиев “ стартира 51-ва Лекоатлетическа щафета – обиколка на Горна Оряховица.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „ Напредък – 1869 “ Малък градски спектакъл „ Зад канала " – София показва постановката „ Ромул Велики “ по Фридрих Дюренмат, режисьор Бина Харалампиева. С присъединяване на Герасим Георгиев-Геро, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Петър Калчев, Бойко Кръстанов, Владимир Димитров, Владимир Зомбори, Стоян Младенов, Евгени Будинов, Атанас Чопов, Вежен Велчовски.

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 10.00 часа в НЧ „ Съединение – 1888 “ ще стартират Детски майски празници. /продължават до 19 май/.

***
Добрич.
От 17.30 часа в „ Дом-паметник „ Йордан Йовков “ ще бъде показана книгата „ Моята Добруджа “ от Петър Крумов.

***
Добрич.
От 17.30 часа в концертната зала на Младежкия център ще бъде открит XXVII Европейски юношески поп-рок конкурс „ Сарандев ”.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Концертна зала „ Добрич “ ще се организира концерт на Хилда Казасян „ Усмивка за Ella Fitzgerald “.

***
Кюстендил.
От 17.00 часа в Музеен комплекс „ Св. Георги “ ще бъде открита гостуващата галерия на Регионален исторически музей – Перник „ Храмови иконописания от Пернишко ”.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на „ Лайънс клуб “.

***
Перник.
От 10.00 часа в постройката на Община Перник общинският консултант от ГЕРБ-Перник доктор Явор Рангелов провежда приемен ден за жители.

***
Перник.
От 15.30 часа в театралния салон на Обединен детски комплекс ще се състои концерт-награждаване на отличените от състезанието „ Талантите на Перник ”.

***
Перник.
От 19.00 часа в Театрален салон „ Георги Русев “ ще се организира благотворителен концерт с присъединяване на Ансамбъл „ Българе “ в помощ на Кирил Росенов Кирилов от с. Ярджиловци.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото против Венцеслав К., упрекнат в съзнателно ликвидиране на повече от едно лице.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 2 на Окръжен съд ще се гледа делото против Румен Р. и Рангел Р., упрекнати в опит за съзнателно ликвидиране.

***
Пловдив.
От 10.00 до 15:00 ч. във фоайето на ТУ-Пловдив ще се организира Кариерен конгрес. Форумът се провежда от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) в съдействие с Технически Университет - Пловдив в границите на „ Дни на науката ” на ТУ–Пловдив.

***
Пловдив.
От 10.30 часа, на остарелия паркинг на Община Пловдив (страничните знамена), ще бъдат показани новите товарни коли, закупени за потребностите на домашния обществен патронаж.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ ще проведат приемни за жители.
От 16.00 часа Радослава Ташкова и Георги Василев ще се срещнат с жители в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен ” на ул. „ Академик Петър Динеков ” №1А.
От 17.00 часа Ани Лафчиева ще организира срещи в офиса на ГЕРБ в регион „ Източен ” на ул. „ Коста Паница ” №5. От 17.30 часа приемни там ще има Емил Русинов.

***
Русе.
От 10.30 часа в в кабинета на Управителя в постройката на Комплексния онкологичен център в Русе ще се организира конференция във връзка сполучливия завършек на благотворителната акция за закупуване на нов дефибрилатор.

***
Русе.
В корпус 2, зала 203 на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ ще се организира семинар за запознаване с GDPR и неговите условия.

***
Свищов.
От 10.30 часа в Градска градина ще се организира самодейността „ Красотата на четенето в допир с родната природа ” – възпитаници от I „ б ” клас на СУ „ Николай Катранов ” четат разкази и стихове.

***
Свищов.
От 17.00 часа в Художествена изложба „ Николай Павлович “ ще се проведепредставяне на антология „ Щедрост “. Автор, съставител и превод Иван Антонов. В книгата са включени произведения на създателя, на поети и писатели от Русия и негови посвещения към тях.

***
Смолян.
От 19.30 часа в зала 2 на Родопския трагичен спектакъл „ Николай Хайтов “ ще бъде показана още веднъж популярната творба на Антон Павлович Чехов „ Три сестри ”.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в залата на УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович ” ще се организира конференция по отношение на откриването на кабинет на районния съветник по урология проф. доктор Димитър Шишков.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Държавна опера Стара Загора.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще бъде даден брифинг.

***
Шумен.
От 16.00 часа в залата „ Нова българска драма “ на ДКТ „ Васил Друмев “ ще бъде дадена конференция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР