София. Основният проблем при фалшивите новини е, че те трудно

...
София. Основният проблем при фалшивите новини е, че те трудно
Коментари Харесай

София Владимирова, СЕМ: Основният проблем при фалшивите новини е, че те трудно биха могли да бъдат дефинирани, което прави невъзможно изработването на законодателство по темата

София. Основният проблем при подправените вести е, че те мъчно биха могли да бъдат дефинирани, което прави невероятно изработването на законодателство по тематиката. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова. „ 2017 година беше извънредно динамична, само че и сполучлива за медийния регулатор. Тя беше изпълнена със събития, предизвикващи огромен публичен интерес “, съобщи Владимирова и открои острия конфликт сред БНР и Музикаутор, предизборната акция, състезанието за избор на общоприет шеф на Българската национална телевизия. „ През есента, след многогодишни договаряния, успяхме да подпишем Критерии за оценка на наличие, което е неподходящо или основава заплаха от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или общественото развиване на децата. През 2017 година Съветът организира и завърши 26 състезанието за издаване на лицензии за радиодейност за градовете Велинград, Златоград, Ловеч, Царево, Поморие, Несебър, Елена, Троян “, означи ръководителя на Съвет за електронни медии.
„ Регистрирани са 4 доставчика за основаване на аудио-визуални медийни услуги. Заличени са 9 регистрации за снабдяване на аудио-визуални или радиоуслуги, като по-голяма част от тях не са популяризирани повече от 12 месеца. През 2017 година са издадени над 70 наказателни постановления на снабдители на медийни услуги, позволили нарушавания на Закон за радиото и телевизията. Само 4 от тях не са обжалвани, по останалите са формирани или предстоят да бъдат формирани правосъдни производства “, изясни София Владимирова.
„ В края на годината Съвет за електронни медии, в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и с присъединяване на българския еврокомисар Мария Габриел организира кръгла маса, която беше отдадена на идните промени в Директивата за аудиовизуални медийни услуги и феноменът „ подправени вести “ “, сподели още тя. По думите й главният проблем при тях е, че те мъчно биха могли да бъдат дефинирани, което прави невероятно изработването на законодателство по тематиката. " Водеща роля при противодействието на подправените вести би трябвало да играят саморегулацията и повишението на медийната просветеност ", сподели още Владимирова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР