София. Още на 10 март в събота, а и в

...
София. Още на 10 март в събота, а и в
Коментари Харесай

Кметът на Смолян Николай Мелемов: За свлачището трябва да се говори технически и професионално, работата на Общината е да сме в помощ на хората

София. Още на 10 март в събота, а и в неделя, бяхме на свлачището дружно с институциите, имащи отношение към казуса. Веднага от община Смолян подготвихме нужните документи на хората през които парцели ще минава обходния път, с цел да не се губи време. Пътят е държавен, работата на Общината е да бъдем в помощ на хората ”. Това съобщи кметът Николай Мелемов на среща в Търън с жителите и кметовете на обитаемоте места, блокирани от свлачището край Тикале, оповестяват от пресцентъра на Община Смолян . Според Мелемов за свлачището би трябвало да се приказва механически и професионално, тъй като работата на експертите е да кажат след какъв брой време ще бъде нормализирано и укрепено. „ Трябва всекидневно да бъдем тук. Осигурихме и безвъзмезден превоз, с цел да бъдем в помощ на хората, по тази причина разгадавам и на сътрудниците кметове от обитаемоте места ”, сподели още кметът на Смолян.
Нето един ден нямаме проспан от тази спешна обстановка със свлачището. Дългосрочно най-правилното и трайно решение е построяването на обходния път, а срочното е подсилване на срутището, разяснява и регионалният шеф Недялко Славов. По този мотив е и инициираната от него и Мелемов среща, с цел да се обсъдят спомагателни ограничения, с цел да няма напрежение измежду хората.
Кметът на Търън Явор Говедаров уточни, че няма към този момент обществено напрежение, няма и страдащи хора. Магазините се зареждат обикновено, учениците и хората пътуват до работните си места и учебно заведение в регионалния град. Говедаров уточни, че е кмет от 35 години, а това свлачище е от 20 години и в този момент се е активизирало. Около 3000 души живеят в засегнатите 11 обитаеми места от него.
Пътят Смолян - Мадан в региона на село Тикале ще остане затворен за към половин година, заяви ръководителят на Пътната организация Дончо Атанасов. Геолозите считат, че все още пътят не може да бъде разчистен, тъй като има заплаха от нови свличания, уточни Атанасов
Следващата седмица ще бъде подготвен обходният път от Мадан за Смолян, заяви още Атанасов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР