София. Опожарената сграда от Царските конюшни“ не е наша собственост.

...
София. Опожарената сграда от Царските конюшни“ не е наша собственост.
Коментари Харесай

Янко Иванов, „Евротрансбилд“ ЕООД: Опожарената сграда от „Царските конюшни“ не е наша собственост

София. Опожарената постройка от „ Царските конюшни “ не е наша благосъстоятелност. Това се показва в публично мнение на шефа на „ Евротрансбилд “ ЕООД Янко Иванов. По думите му спекулации, че опожаряването на постройката отваря порти към следващо застрояване на терена, не дават отговор на фактическата конюнктура.
Агенция „ Фокус “ разгласява цялостния текст на мнението без редакторска интервенция:
Във връзка с пожар на територията на обект, станал прочут като „ Царските конюшни “, бихме желали да заявим, че опожарената постройка не е благосъстоятелност на Евротрансбилд ЕООД, а е друга постройка в същото каре.
Целият обект, прочут в общественото пространство като „ Царските конюшни ”, е цялост от над 20 обособени здания на разнообразни притежатели – държавни и частни. Евротрансбилд ЕООД, ръководено от Янко Иванов, е притежател на терена и съсобственик дружно с Националната художествена академия на една от всичките здания, която не е наранена от пожара през миналата нощ. Сградата, на която Евротрансбилд е съсобственик се намира на административен адрес бул „ Васил Левски “ 108, а наранена от пожара постройка се намира на ъгъла сред ул „ Врабча “ и ул. „ Панайот Волов “.
Въпреки че притежател на терена е Евротрансбилд ЕООД, всеки притежател на постройка върху терена има учредено право на градеж и при погиване на постройката има право да я възвърне първичния ѝ тип и в цялостния ѝ размер, без да е нужно за това да желае позволение от притежателя на терена. Спекулации, че опожаряването на постройката отваря порти към следващо застрояване на терена не дават отговор на фактическата конюнктура.
Като съсобственик на парцел върху терена сме мощно обезпокоени от събитието и имаме вяра, че способените органи ще открият аргументите за зародилия пожар. На разположение сме на проверяващите органи при потребност от подпомагане и спомагателни уточнения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР