София. Омбудсманът Мая Манолова подкрепи протеста срещу презастрояването в столицата,

...
София. Омбудсманът Мая Манолова подкрепи протеста срещу презастрояването в столицата,
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова подкрепи протеста срещу презастрояването в столицата

София. Омбудсманът Мая Манолова поддържа митинга против презастрояването в столицата, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Инициативата е на жители от „ Обединена София против презастрояването “, които ще внесат съответни претенции до кмета на София Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет за предприемане на незабавни ограничения против унищожаването на зелени площи в града. Гражданите упорстват публичните разисквания да не са официални, а да водят до действителен ангажимент от администрацията и вземане предвид с постъпилите основателни оферти и възражения, разширение на кръга на заинтригуваните лица с право на оборване на градоустройствените актове и други Протестиращите желаят до края на мандатна си актуалният Столичен общински съвет да не приема подробни устройствени проекти, предвиждащи огромно застрояване или за огромни територии.
Недоволните упорстват депутатите да се намесят и да одобряват незабавни ограничения в Закона за устройство на територията (ЗУТ), Закона за устройство и застрояване на Столична община (ЗУЗСО) и подзаконовите нормативни актове, предвиждащи по-големи отстояния сред постройките без значение дали са напълно или отчасти жилищни.
От „ Обединена София “ желаят да се извърши цялостна инспекция на осъществени продажби и размени на парцели в парковете и урбанизираните територии на София. В протестните дейности се включиха поданици от „ Овча купел “, „ Да спасим Борисовата градина “, ИК „ За Зелен Младост “, „ Протестна група Младост “, ИК „ Лозенец “, „ Протестна група Дианабад “, самодейност „ Слънце за децата ни “, АРОЕС „ Справедливост “, съдружие „ Парк Кукуряк “, протестна група „ Мусагеница “, гражданска самодейност „ Симеоново “, ИК от кв. „ Витоша “, поданици от кв. „ Стрелбище “ и други
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР