София. Оказва се, че през лятото ние всички сме повече

...
София. Оказва се, че през лятото ние всички сме повече
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, КЗП: Когато за много малко пари се предлага нещо много голямо, обикновено се стига до разминаване между обещаното и реално предоставеното

София. Оказва се, че през лятото ние всички сме повече консуматори, в сравнение с през всяко друго време на годината. Затова би трябвало да бъдем малко по-хладнокръвни в избора на другите услуги, които ни се оферират. Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов за утринния блок на Канал 3, оповестиха от пресцентъра на КЗП .
Най-често до разминаване сред поетия ангажимент от предлагащия дадена отмора и действително предоставеното от него на място се стига, когато за доста малко пари е било препоръчано нещо доста огромно. „ Когато забележим нереално ниски цени и заричане за доста включени услуги в пакети като All Inclusive или Ultra All Inclusive, да не се предоверяваме, а да потърсим контакт с този, който е насреща. Да зададем някои контролни въпроси, посредством които да се уверим, че офертата е сериозна. Например, има ли паркинг, има ли СПА-център, СПА-центърът в хотела ли е, басейнът къде се намира? Ако има безмълвие или уклончиви отговори, тогава разбираме, че има нещо несериозно ”. Маргаритов описа, че от време на време потребителите остават разочаровани, защото са си запазили туристически пакет с набор от услуги, измежду които чадър и шезлонг, а след това се постанова да заплащат за тях в допълнение. Той означи, че по тази причина е значимо при резервацията да се осведомяваме дали те са включени в цената, тъй като в множеството случаи това не е по този начин.
Председателят на КЗП изясни, че на плажа би трябвало да има информация за цените на предлаганите услуги. „ В минали интервали имаше случаи, в които се афишира, че чадър и шезлонг коства еди какъв брой си, пък след това се оказва, че би трябвало наложително да наемете два шезлонга, чадър и така нататък Нещо, което като нелоялни търговски практики ние сме глобили и ще продължаваме да го вършим, в случай че има такива случаи и в този момент ”, сподели още Маргаритов.
При визитите в заведенията за хранене и питейните заведения да се следи за резервациите, категорията на заведението, менюто. „ Имахме случаи, в които в минали интервали сме срещали меню с цени в евро. Това заблуждава потребителите, че е два пъти по-евтино ”, даде образец Маргаритов.
„ Най-важното е, когато има някакъв проблем да се реагира. Първо, към този, който предлага услугата. И, в случай че той не е податлив да се впечатли – към нас. ” Жалби и сигнали туристите могат да се подават на телефон 0700 111 22, както и електронно посредством формалния уебсайт на КЗП. „ Към нас действа Европейският потребителски център – младежи, упорит екип, който през месеците юли и август ще бъде на така наречен турнета на морето – осведомителни акции, които целят всеки, който желае, да получи информация за това какви са потребителските му права. Ще раздават и брошури, с цел да научат хората какво да създадат, когато имат потребителски проблем ”, добави Маргаритов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР