София. Официалният старт на магистърската програма Данъчен и митнически контрол“

...
София. Официалният старт на магистърската програма Данъчен и митнически контрол“
Коментари Харесай

Смолян: С дискусия дадоха официален старт на магистърската програма „Данъчен и митнически контрол“ във филиала на ВСУ в града

София. Официалният старт на магистърската стратегия „ Данъчен и митнически надзор “ за тази образователна година беше даден през днешния ден във Филиал Смолян на Варненския свободен университет (ВСУ) „ Черноризец Храбър ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. Проведе се и полемика на тематика „ Данъчен и митнически надзор – професионализъм за висока успеваемост. “ В нея ще взеха присъединяване студенти, преподаватели, както и представителите на управлението на Агенция „ Митници “.
„ За нашия град е голяма привилегия да има по този начин компетентност, тъй като дава различен образ и друга вероятност на целия ни район. Пожелавам здраве и триумфи на всички студенти и преподаватели ”, сподели по време на полемиката кметът Николай Мелемов.
Изключителен интерес от студентите има по магистърската стратегия „ Данъчен и митнически надзор ” във филиала на ВСУ „ Черноризец Храбър ” в Смолян, оповестиха от управлението на университета. 106 са записалите се по тази стратегия за образователната 2017 /2018 година, а за 2016/2017 са били 87.
Един от целите на университета е обвързван с предлагането на настоящи образователни стратегии, отговарящи на актуалните условия и търсене от бизнес и държавни структури, като мярка за задържане на младежите в страната и превъзмогване на отрицателните демографски трендове. Създаването на магистърската стратегия „ Данъчен и митнически надзор “ е от извънредно значение точно тук – в Смолян, разяснява президентът на университета проф. Анна Недялкова.
Програмата е част от задачата на Варненския свободен университет да спомага за развиването на основните цели на Родопския район и декларираните потребности в тази област. В резултат на построеното стабилно партньорство със структурите на локалната власт и локалната администрация първият випуск на магистърската стратегия е положил една постоянна основа, която построява стойностен професионален потенциал и експертен опит. Това е станало допустимо с поддръжката на регионалния шеф Недялко Славов и неговия екип, както и на кметовете на общини в района, уточни проф.Недялкова.
Доказателство за смисъла на магистърската стратегия „ Данъчен и митнически надзор “ и приноса й за устойчивото развиване на това направление в района е поддръжката на шефа на Агенция „ Митници “ Георги Костов и основния секретар на Агенцията Цветан Мадански.
Целта на образованието е да се приготвят качествени фрагменти, задоволяващи нарасналите условия на пазара на труда в региона на данъчния и митническия надзор посредством добре структуриран и изчерпателен образователен проект, качествено образование и непрекъсната връзка с специалисти от практиката.
Магистърската стратегия предлага благоприятни условия за перспективна реализация в област Смолян. Основната цел на образованието е студентите да бъдат добре теоретично готови за решение на практическите проблеми свързани с действието на митническата и данъчна администрация в региона на упражнявания от нея надзор.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР