София. Общинският съветник от групата на ГЕРБ в Столичния общински

...
София. Общинският съветник от групата на ГЕРБ в Столичния общински
Коментари Харесай

Общинският съветник от ГЕРБ в СОС Анна Стойкова организира среща между представители на многодетни семейства и зам.-министър Зорница Русинова

София. Общинският консултант от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Анна Стойкова провежда среща сред представители на многодетни фамилии и зам.-министъра на труда и обществената политика Зорница Русинова. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Анна Стойкова описа, че по време на нейни приемни многодетни майки са й споделили, че имат групи в обществените мрежи, в които непрестанно поддържат връзка между тях и разясняват какво още може да направи страната за тях. „ Затова желаех да им дам опция да се срещнат с представител на МТСП и пред него да изложат своите хрумвания и концепции “, уточни общинският консултант от ГЕРБ.
Тя си пожела след тази среща да бъде открито решението най-малко на един проблем на многодетните фамилии и показа, че се надява тези срещи да станат традиция. „ Няма значимо решение, което да сме взели в СОС преди да го обсъдим с гражданското общество в София. Нашата отвореност към обществото е за образец “, акцентира Стойкова и поздрави всички майки за смелостта и желанието им да отглеждат повече деца.
Зорница Русинова съобщи пред представителите на многодетните фамилии, че в обществената работа страната, въпреки и непрестанно да тича след огромните проблеми, в никакъв случай не не помни и тези на обособените фамилии. „ Ще взема под внимание настояванията ви и се надявам на идната ни среща към този момент да си приказваме за действителни ограничения и резултати “, посочи зам.-министърът. По думите й напъните на министерството са ориентирани към обезпечаването на по-голямо присъединяване на дамите в пазара на труда и въпреки това – основаването на повече благоприятни условия бащите да се включват в развъждането на децата. Тя разяснява с присъстващите и друга мярка, която цели да върне майките на работа след приключването на първата година от майчинството. „ Ние даваме късмет на майката, в случай че се върне на работа след първата година, към заплатата си да получава 50% от цената на майчинските “, изясни Русинова и добави, че колкото по-често се организират такива срещи – толкоз по-ефективни ще бъдат ограниченията.
На собствен ред представителите на многодетните фамилии сложиха голям брой въпроси, свързани с правилото за подкрепяне на многодетните фамилии, с метода на пресмятане на детските надбавки и техният размер, когато в фамилията се родят близнаци. Те също по този начин благодариха на Анна Стойкова и на Зорница Русинова за срещата и за опцията гласът им да бъде чут.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР