София. Общество, което не съзнава смисъла от единението, е обречено

...
София. Общество, което не съзнава смисъла от единението, е обречено
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Общество, което не съзнава смисъла от единението, е обречено

София. Общество, което не осъзнава смисъла от единението, е обречено и по тази причина ви благодаря за куража да застанете зад тази градивна концепция. Тя сигурно ще срещне съпротивата на тези, които са трансформирали разликите в нацията и публичното опълчване в собствен политически бизнес. Това съобщи президентът Румен Радев на среща на „ Дондуков “ 2 с представителите на Инициативния комитет за единство, чиито ръководител е изтъкнатият историк акад. Георги Марков, оповестиха от прессекретариата на президента . Под самодейността стоят подписите на 32-ма интелектуалци и общественици.
На срещата президентът акцентира, че тази самодейност не може да разчита на непосреден триумф, само че е значимо тематиката за помиряване с историята и национално единство да бъде декларирана обществено. Румен Радев акцентира, че през днешния ден българското обществото следва да интерпретира историята на основата „ палачи-жертви “, а не през деформиращата идеологическа призма, тъй като в нашата история постоянно палачите и жертвите са разменяли местата си. „ В нашата история, за жалост, прекалено много хора са убивали и загивали с мисълта, че го вършат в името на България и това е методът, който следва да бъде непризнат “, безапелационен беше Румен Радев.
„ Светотатство е костите на жертвите да бъдат използвани в злободневната политика. Аз ще поддържа вашата самодейност и ще заема обществено позиция в този смисъл “, акцентира още на срещата президентът.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР