София. Областно пътно управление - София изиска от кмета на

...
София. Областно пътно управление - София изиска от кмета на
Коментари Харесай

Областно пътно управление - София изиска от кмета на Своге информация кой е поставил мантинелата на път II-16 в града

София. Областно пътно ръководство - София изиска от кмета на Своге информация кой е възложителят и изпълнителят на инсталираната мантинела на път II-16 Своге - София в урбанизираната територия на града. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " . Това е секторът от водостока, при които стана тежкия пътен случай до моста над река Лесковдолска. Поставената ограничаваща система в тази права не е отразена в плана за рехабилитацията на второкласния път и екзекутивните чертежи.
Според Правилника за използване на Закона за пътищата - член 48, т. 1, писмен знак „ б “, в урбанизираните територии за обитаемоте места до 100 000 души, каквато е и община Своге, Агенция „ Пътна инфраструктура “ дава отговор за поддържането на платното за придвижване - т. е. от бордюр до бордюр. Отговорност на съответната община са тротоарите, подземните уреди, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване отвън платното за придвижване на републиканските пътища в рамките на селата и селищните формирания.
За повишение сигурността на придвижване в сектора от 28 август т. година скоростта на придвижване в сектора е понижена от 40 км/ч на 30 км/ч. Данните от трафик камерите демонстрират, че макар ограничаването на скоростта и поставените пътни знаци водачите, карат с 30% по-висока скорост от допустимата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР