София-област и Бургас също обявяват грипна епидемия от четвъртък –

...
София-област и Бургас също обявяват грипна епидемия от четвъртък –
Коментари Харесай

София-област и Бургас също обявяват грипна епидемия от четвъртък

София-област и Бургас също афишират грипна зараза от четвъртък – 25 януари, оповестиха от Министерство на здравеопазването. В Бургас тя ще е в действие до края на месеца, а в София-област до 1 февруари в това число. Междувременно Смолян удължава въведените противоепидемични ограничения. Там епидемията е в действие от 18 до 24 януари в това число, само че поради високите равнища на заболяемост, интервалът се удължава до края на сегашни месец.

Sofia24.bg напомня, че по този начин общият брой на областите, въвели краткотрайни ограничения против разпространяването на грип и остри респираторни болести става общо седем. От на следващия ден зараза е в действие за област Плевен, а от 25 януари и за област Варна. До 28 януари пък са в действие противоепидемичните ограничения в Габрово и Пловдив.

От Министерството на здравеопазването припомнят, че при оповестена грипна зараза се преустановяват плановите съвещания на здрави бременни дами и деца, както и профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Провежда се прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения. Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни. В взаимозависимост от развиването на грипната зараза в дадена област, краткотрайните противоепидемични ограничения могат да бъдат допълвани, а интервала на тяхното деяние – удължаван.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР