София. Няма да подпишем празен чек. Таванът за България е

...
София. Няма да подпишем празен чек. Таванът за България е
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин за самолетите: Няма да подпишем празен чек, таванът за България е 1.8 млрд. лв.

София. Няма да подпишем празен чек. Таванът за България е 1.8 милиарда лева Това съобщи в пленарна зала секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин за закупуването на самолетите, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Той изясни, че Българска социалистическа партия не е изразявала желания към избран аероплан, а е упорства само изборът да дава отговор на потребностите на Военновъздушни сили и на условията, признати от Народно събрание. Вигенин посочи, че Българска социалистическа партия поддържа модернизацията на Българската войска. „ Вие обаче желаете да подпишем празен чек на държавното управление, в несъгласие на решение на Народно събрание, утвърждаващо наложителни условия. Българска социалистическа партия не може да поддържа това ”, обърна се социалистът към ръководещите. По думите му има няколко аргументи левицата да не поддържа това искане - отклоняването от условията, признати от Народно събрание, е отклонение от ползите и опциите на България; процедурата, планувана като транспарантен развой, приключва с привкус на бързане, външен напън и трансформиране на процеса от условия, на които претендентите би трябвало да отговорят, на условия от единия претендент, на които България би трябвало да отговори; Българска социалистическа партия не приема игрите със стотици милиони в името на неразбираемо дефинирани изгоди. „ Дали сме единодушие за таван от 1.8 милиарда лева и няма да отстъпим от него, тъй като България не може да си разреши да похарчи повече ”, съобщи той и добави, че държавното управление единствено се слага в слаба позиция, допускайки оттегляне от тази сума. По думите му всички дейности на държавното управление и болшинството, от първия ден, са били ориентирани към реализиране на този резултат.
Кристиан Вигенин разяснява, че компликацията си да стимулират направения избор с механически условия е принудила ръководещите да извадят политическите причини - да закупим въоръжение от сътрудник в НАТО, да утвърждаваме стратегическото партньорство със Съединени американски щати и това, че прилежащите страни употребяват същите самолети. „ Тези причини важаха и преди началото на процедурата. Ако резултатът е бил превдварително решен, за какво разигравахме останалите сътрудници и компании ", попита той и акцентира, че с дейностите си ръководещите слагат и сътрудниците от Съединени американски щати в неудобно състояние. „ Остава въпросът- дали, в случай че бе анулирана рамката преди процедурата, нямаше да има и други сътрудници от НАТО, които да създадат оферти, може би и по-изгодни ”, изясни той.
Кристиан Вигенин съобщи, че НАТО е организация, която ще продължи да съществува, само че се трансформира и не е организацията от преди няколко години. По думите му все по-видими стават несъгласията сред Съединени американски щати и Европейски Съюз. „ Ние не желаеме тези несъгласия и държим на трансатлантическата връзка, само че те са подбудени от днешното американско управление ”, съобщи той. По думите му са забележими желанията и желанието на Съединени американски щати да влагат в двустранни връзки, а не в многостранни формати. „ Включително и поради това, Европейски Съюз форсира напъните си да построява безапелационна обща политика за сигурност и защита и да развива лични отбранителни качества, разисква се и опцията за основаване на европейска войска. Днес няма страна членка, която да не поддържа тази посока на развиване. Единственият спор е, по-скоро, дали тези качества да са допълващи НАТО или да се развиват редом ”, разяснява той.
Кристиан Вигенин сподели, че Българска социалистическа партия не еднократно е подчертавала, че държи на стратегическите връзки със Съединени американски щати. " Ние имаме желание техният изчерпателен темперамент да се развива и да не се свежда единствено до военно съдействие. Според него, в случай че България също е обсъждана като подобен значим сътрудник от Съединени американски щати, в случай че дълготрайното съдействие в тази сфера е значимо за тях, договарянията ще протекат по подобен метод, че резултатите да не се отклоняват от условията, признати от българския парламент. „ Ако договорът, който бъде показан за ратификация, дава отговор на условията, които сме приели, ние ще подкрепим ратификацията на този контракт. Ако се отклонява обаче от тях, каквито са индикациите, ние няма по какъв начин да продължим поддръжката си. Българският парламент би трябвало да бъде почитан и не може да бъде разиграван по този метод ”, заключи Кристиан Вигенин.
„ Ние ще подкрепим мандата за водене на договаряния. Не поддържаме отклоняването от наложителните условия в рамката “, съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Славчо Велков . Според него там, където свършва популизмът, стартира лобизмът. „ Ние не сме тук да слушаме достолепия и минусите на избран вид самолети. Обсъждаме оферти на Министерски съвет за отклонение от наложителните условия. Кажете каква е рамката “, прикани той. По неговите думи една огромна част от Комисията по защита не е чела отчета на политико-военната група, изводите и мненията в него. Той прикани да се направи информация какъв брой самолета F-16 са изхвърчали на парада в Румъния. И отговори - нула.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР