София. Нотариалната камара постигна сериозни успехи във включването на съвременните

...
София. Нотариалната камара постигна сериозни успехи във включването на съвременните
Коментари Харесай

Зам.-министър Ахладова: За 20 години нотариата се е утвърди като институция с висок морал и професионализъм

София. Нотариалната камара реализира съществени триумфи във включването на актуалните авангардни технологии и процеси на цифровизация в ежедневната си активност, с което усъвършенства обслужването на жителите, бизнес организациите и институциите.Това съобщи през днешния ден заместник-министърът на правораздаването Десислава Ахладова по време конгрес, отдаден на 20-годишнината на Нотариалната камара в България, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването .
Пред делегатите на конгреса на тематика „ Нотариусът – поддръжник на страната и на жителите. Еволюцията на технологиите. Еволюция на правната сигурност “, Ахладова акцентира напъните и активността на Камарата за основаването и въвеждането на Електронен указател на завети в границите на Асоциацията на европейската мрежа на регистрите на наследствата (ENRWA), като част от общата тактика на Европейския съюз за рационализиране и унифициране на материята, обвързвана с наследяването.
„ Както всички знаете, електронното правораздаване беше приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и остава подобен и в бъдещата работа на Министерството на правораздаването, и аз поздравявам дейната ангажираност и активност на Нотариалната камара в този подтекст “, сподели заместник-министър Ахладова. По думите ѝ за миналите 20 години нотариусите безапелационно са потвърдили, че са на равнището на своите отговорности и са завоювали подобаващ престиж, а нотариата се е утвърдил като институция с висок морал и професионализъм, ползваща се с почитание и доверие.
От името на Съюза на нотариусите и Нотаралната камара ръководителят им Димитър Танев връчи на Министерството на правораздаването грамота за ползотворното партньорство и принос в развиването на нотариалната активност.
Във форума присъединяване взеха Мариус Колер - ръководител на Съвета на нотариатите на Европейски Съюз, заместник-министърът на Министерство на вътрешните работи Красимир Ципов, ръководителят на Съюза на юристите Владислав Славов, ръководителят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, представители на нотариатите на Франция, Германия, Русия, Беларус, Хърватия, Македония и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР