София. Нощен градски транспорт тръгва експериментално от 7 април 2018

...
София. Нощен градски транспорт тръгва експериментално от 7 април 2018
Коментари Харесай

София: Нощен градски транспорт тръгва от 7 април 2018 г., четири линии свързват кварталите между полунощ и 4 часа сутринта

София. Нощен градски превоз потегля пробно от 7 април 2018 година в София, заяви зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев по направление „ Транспорт и транспортни връзки “. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.
Линиите са 4 и ще пресичат града, тъй че да има връзка с всички квартали. Те ще се движат от 00.00 часа до 04.00 часа. Общата спирка на четирите линии, които ще носят надлежно следните номера N1, N2, N3 и N4, ще е на площад „ Княз Александър Първи “.
Цената на нощната карта за всички линии е 2 лв., а тя ще се продава от кондуктори вътре в рейсовете. Колите на публичния превоз ще имат отличителни знаци за нощен транспорт, а спирките ще бъдат брандирани, тъй че да е ясно, че колите минават от там.
Линия N1 ще върви по маршрута ж.к. “Люлин 1,2 “- ж.к. “Младост 4 “. Тази с N2 ще свързва кв. „ Обеля “ – ж.к. „ Студентски град “.
Автобусите с номера N3 ще се движат сред ж.к. „ Овча Купел 2 “ – ж.к. „ Левски “ (Автостанция Изток), а тези от N4 - ж.к. „ Дружба 2 “ сред ж.к. „ Гоце Делчев “.
Във всички Пунктове за продажба на транспортни документи ще има карти с новите маршрутни схеми.
" Автобусите няма да стопират на всяка спирка, в случай че на нея няма хора ", сподели Крусев. Интервалът за придвижване ще е 40 минути, а времето за прехвърляне сред линиите на общата спирка на пл. „ Княз Александър Първи “ – 5 минути.
Близо 900 000 лв. са заделени за въвеждането на нощния превоз. Общото нарастване на средствата за възстановяване на услугата е 18 млн. лв. като останалата част от средства ще бъдат за увеличение на броя на колите за публичния транспорт през дейната част на деня, което понижава времето за очакване по спирките.
Очаква се съществена група, която да употребява нощните линии да е бизнеса в София, който работи в разнообразни часови зони, сподели Крусев. По предварителни данни към 30 на 100 единствено от аутсорсинг и ИТ- фирмите имат потребност от градски превоз през нощта за своите чиновници.
Във всеки от рейсовете ще има видеонаблюдение, както и паник бутон за водачите и кондукторите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР