София никога не би си позволила да даде разрешение за

...
София никога не би си позволила да даде разрешение за
Коментари Харесай

Габриел: София не би разрешила прелитане на руската делегация за Скопие, без да знае списъка на пътуващите

София в никакъв случай не би си разрешила да даде позволение за прехвръкване през въздушното пространство на съветската делегация за срещата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в Скопие, без да има ясна визия за състава на делегацията, съобщи през днешния ден вицепремиерът Мария Габриел.

Тя направи това конкретизиране пред български публицисти в НАТО, където взе участие в срещата на външните министри от Алианса. Разрешението е краткотрайно, тъкмо за срещата в Скопие, която е извънредно значима, в случай че желаеме да приказваме за бъдещето на ОССЕ, добави тя.

По нейните думи българското решение е в съгласие с Европейски Съюз. Тя означи, че в делегацията първоначалнто е имало представители, които се е наложило да бъдат изключени поради наличието им в описите със наказания на Европейски Съюз.

България е заинтригувана освен да има непоклатимост на Западните Балкани, само че и способства със своя опит тази непоклатимост да бъде дълготрайна. Стабилността на Западните Балкани значи непоклатимост за Европа, уточни вицепремиерът.

Когато ще приказваме за участието на Украйна в НАТО, България поддържа. За нас е значимо като сътрудници да проследим страната в промените, които прави, да бъде готова за бъдещи рецесии и условията на алианса, сподели Габриел, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР