София никога не би си позволила да даде разрешение за

...
София никога не би си позволила да даде разрешение за
Коментари Харесай

Габриел: София не би дала разрешение за прелитане на руската делегация за Скопие, без да знае списъка на пътуващите

София в никакъв случай не би си разрешила да даде позволение за прехвръкване през въздушното пространство на съветската делегация за срещата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, в Скопие, без да има ясна визия за състава ѝ. Това сподели през днешния ден в Брюксел вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел преди срещата на външните министри от НАТО.

Габриел посочи, че разрешението е краткотрайно, тъкмо за срещата в Скопие, която съгласно нея е значима за бъдещето на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Българското решение е в съгласие с Европейския съюз. Габриел означи, че в делегацията в началото е имала доста представители, които са измежду глобените от Европейския съюз, а България е настояла те да бъдат изключени от листата.

" Всичко належащо като съгласуваност с направено, тъй като сами разбираме, че това е значимо. Фактът, че господин Лавров може да пътува, е обвързван с изключенията, които на него са дадени, бивайки в листата, да може да взе участие в интернационалните конгреси. Затова и продължителността на това изключение е доста ясно дефинирана - от 3 часа за съвещанието до 72 часа, като ние ясно сме поискали и получили информация за листата, и в листата, който сме получили сме изключили всеки, който е в санкционния лист на Европейския съюз ", съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР