София. Необходим е дебат и широк обществен консенсус за създаването

...
София. Необходим е дебат и широк обществен консенсус за създаването
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев би приел назначаването на председателя на бъдещия антикорупционен орган да става с негово участие

София. Необходим е спор и необятен публичен консенсус за основаването на ефикасен антикорупционен модел в България, съобщи президентът Румен Радев, който организира през днешния ден на „ Дондуков “ 2 работна среща с ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и с представители на управлението на партията. По време на срещата беше показан планът на Българска социалистическа партия за приемането на антикорупционно законодателство. Това оповестиха от прессекретариата на президента.
Борбата с корупцията е от извънредно значение за обществото ни и по тази причина на нея ще бъде отдадено идващото съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност на 9 октомври, съобщи президентът и още веднъж акцентира, че чака препоръчаните законодателни промени ясно да регламентират използването на изчерпателен метод в битката с корупцията – освен предварителна защита, само че и провеждането на следствие и внасянето на обвиняване. Гарантирането на независимостта на антикорупционния орган е от основно значение за успеваемостта на неговите дейности и за постигането на резултати, беше очебийно на срещата.
Президентът съобщи също по този начин, че би приел назначението на ръководителя на бъдещия антикорупционен орган да става с негово присъединяване, само че това изисква „ гаранции, че антикорупционният модел в България ще бъде работещ и в синхрон с публичните упования за смяна и действителни дейности “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР