София. Не са регистрирани данни за външна намеса в системата

...
София. Не са регистрирани данни за външна намеса в системата
Коментари Харесай

Александър Иванов, ГЕРБ: Не са регистрирани данни за външна намеса в системата на БАЦИС

София. Не са регистрирани данни за външна интервенция в системата на БАЦИС. Това сподели в предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Александър Иванов, депутат от ГЕРБ. По мотив обявеното от министърa на финансите Владислав Горанов, че от Агенция " Митници " ще наложат външен одит за БАЦИС и това дали е допустимо да излезе притеснителна информация, Александър Иванов разяснява:
„ Този отчет на ДАНС обвързва и връзка сред министър-председателя, министър Владислав Горанов във функционалността му на министър на финансите и разнообразни специалисти на Агенция " Митници ". В отчета на ДАНС са разпознати благоприятни условия за усъвършенстване на системата – 9 на брой, при което министър Горанов, въз основа на направени разбори от специалистите на Агенция " Митници " и на други специалисти по киберсигурност, се среща с работата, която е осъществена по усъвършенстване на сигурността на осведомителната система БАЦИС, с които е осведомен и министър-председателят. Така че даже и да е имало такива пропуски, преди година и половина-две, при констатиране на усъвършенстване за сигурността на системата, са взети съответни ограничения от изпълнителната власт, в частност Агенция " Митници " и органите за сигурност “, разяснява Александър Иванов.
Според него единственият метод да повишим данъчните и акцизните доходи в страната е битката със сивата стопанска система.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР