София. Не е важно България и Индия просто да търгуват

...
София. Не е важно България и Индия просто да търгуват
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Днес България и Индия заговориха в един глас и на най-високо политическо ниво, и на бизнес равнище

София. Не е значимо България и Индия просто да търгуват дружно, по-важно е да работим дружно. Това съобщи президентът Румен Радев, който дружно с президента на Индия Рам Натх Ковинд поздрави участниците в Българо-индийски бизнес конгрес, който се състоя в София. Това оповестиха от прессекретариата на президента .
" Днес е ден, в който България и Индия заговориха дружно, в един глас и на най-високо политическо ниво, и с гласа на бизнеса ", съобщи Румен Радев по време на форума, който събра в София представители на към 300 български и индийски компании от разнообразни браншове на стопанската система. В рамките на събитието се организираха редица двустранни бизнес срещи.
Румен Радев уточни, че същността на икономическата синергия се състои в взаимните действия и прикани България и Индия да работят дружно в областта на образованието, при подготовката на свои фрагменти, с провеждането на научни проучвания, без които е невъзможна конкурентоспособността, взаимното развиване на производства. Българският държавен глава акцентира, че директна авиолиния сред двете страни ще насърчи контактите сред България и Индия.
Двамата президенти откроиха редица сфери с голям капацитет за съдействие сред България и Индия, измежду които осведомителните и информационните технологии, фармацията, отбранителната промишленост, проучването на космоса, научни проучвания, търговията, образованието, хранителната промишленост.
Президентът Радев акцентира и преимуществата на страната ни като туристическа дестинация, големия капацитет в областта на осведомителните технологии, удобните условия за филмовата промишленост.
" Геополитическото състояние на България нарежда страната ни като директен център и незаобиколим детайл от връзката сред Европа и Азия, сподели още президентът Румен Радев. Българският държавен глава открои редица преимущества на страната ни за вложения – най-ниските оперативни разноски и налози в Европейски Съюз за развиване на бизнес, висококвалифицирана работна ръка. България се възползва от всички благоприятни условия, които дават регулациите на Европейски Съюз, с цел да облекчи издаването на визи за индийски жители ", уточни Румен Радев и добави, че това се потвърждава от нараствания брой на индийските студенти и на експерти в региона на осведомителните технологии у нас.
" С президента Радев поехме ангажимент да отворим нова глава в нашите стопански връзки ", съобщи пред участниците във форума президентът на Индия Рам Натх Ковинд и прикани за поддръжка от страна на бизнеса в тази тенденция. Индийският държавен глава разяснява, че другарството сред България и Индия е потвърдено във времето, а политическите взаимоотношения постоянно са били доста задълбочени и мощни. " Българските компании могат да се възползват от бързия растеж на индийската стопанска система, а индийските компании могат да образуват партньорства в България както за задачите на българския, по този начин и на европейския пазар ", уточни Рам Натх Ковинд.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР