София. Най-важното е да бъде гарантирано правото на информация, както

...
София. Най-важното е да бъде гарантирано правото на информация, както
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, председател на КЗП: При пазаруването и туристическите резервации за Великден е най-важно гарантирането на правото на информация на потребителите

София. Най-важното е да бъде обезпечено правото на информация, както при извършването на покупки, по този начин и при туристическите резервации, това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в Сутрешния блок на Българска национална телевизия по отношение на наближаващите Великденски празници. Един пропуск на някоя от съставките в информацията на етикета на хранителен артикул може да съставлява не просто нелоялна комерсиална процедура, а риск за здравето, от време на време и за живота на хората, добави той. За вносни артикули етикетите наложително би трябвало да са на български език.
Коректното оповестяване на цените е другият значим акцент, върху който се спря Маргаритов. „ Рисковете да пазарим от амбулантни търговци хранителни артикули, само че и освен такива, са по-големи, тъй като там от време на време оповестяването на цените може да стане по един недобър метод, при който потребителите да бъдат заблудени. Всъщност да платят повече, мислейки си, че си купуват нещо на ниска цена ”, сподели той.
По отношение на резервациите за Великден Димитър Маргаритов посъветва хората да се интересуват от действителните условия в съответния туристически обект и да не се тормозят да споделят с предоставящите офертите. „ Най-често недоволствата, които ние сме получавали, са за така наречен разминаване сред обещанието и това, което се получава на процедура ”, уточни той и добави, че в доста случаи се оказва, че това се е дължало на неналичието на каквато и да било спомагателна връзка сред потребителя и търговеца отвън привлекателните илюстрации.
„ Когато потребителите стигнат на място и открият разминаване, когато не им се дават услугите в цялостния пакет, който са заплатили, или когато срещнат други сходни усложнения, могат да се извърнат към нас ”, сподели още ръководителят на КЗП. „ Ние ще имаме дежурни екипи по време на празниците точно за да можем да реагираме – да отидем на място, да правим инспекция. И най-важното от позиция на хората, които биха могли да имат някакво неблагополучие по време на пътуването – да се опитаме да им помогнем да получат отплата ”, приключи Маргаритов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР