София. Националната служба за съвети в земеделието заема важна роля

...
София. Националната служба за съвети в земеделието заема важна роля
Коментари Харесай

Министър Румен Порожанов: 20 000 земеделски производители получават безплатна консултантска помощ от службата за съвети в земеделието

София. „ Националната работа за препоръки в земеделието заема значима роля в бранша. 20 000 аграрни производители се възползват от безплатните съвещания за млади фермери и дребни стопани по приблизително 3-4 пъти годишно, което в случай че го калкулираме им икономисва милиони левове “. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на интернационалната конференция „ Настояще и бъдеще на системите за препоръки в земеделието и тяхната роля за внедряване на нововъведенията “, оповестиха от пресцентъра на министерството .
Убеден съм, че на сътрудниците не им е елементарно, те би трябвало да схващат от всичко, само че считам, че си правят добре работата, сподели още Румен Порожанов. И добави, че активността би трябвало да се надгражда, изключително в подтекста на провокациите по отношение на бъдещата Обща селскостопанска политика.
Службата ще бъде акуратен инструмент при осъществяване на политиките на министерството, съобщи и изпълнителният шеф на НССЗ Младен Младенов. Представителите на съветническите служби на Сърбия, Хърватска, Словения и Македония поздравиха българската страна за установяването на партньорството сред тях през 2015 година в София. Целта на конференцията е да се обменят необятен кръг от познания, опит и хрумвания от участниците и да се обсъдят опциите за развиване на консултантските услуги в региона на земеделието през новия програмен интервал 2021-2027 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР