София. Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията

...
София. Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията
Коментари Харесай

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева участва в среща с ръководителя на дирекция „Търговия” на ЕК Жан Люк Демарти

София. Народният представител от ГЕРБ и регионален координатор на партията за Благоевград Даниела Савеклиева взе участие в среща с Жан Люк Демарти, общоприет шеф на Генерална дирекция „ Търговия ” на Европейската комисия, която се организира в Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . По време на срещата бяха дискутирани бъдещето на Западните Балкани в Европейския съюз, развиването на Дунавския и Черноморския район, опциите за подписване на съглашение за свободна търговия с предпочитани трети страни и района.
„ Европейският съюз има явен интерес от непоклатимост, сигурност и разцвет в Западните Балкани, където неговите правила и полезности се зачитат. Страната ни придава особена значимост на задълбочаването на районното съдействие и развиване на добросъседките връзки. Споделяме значимостта на така наречен ред за съгласуваност – транспортна, информационна, инфраструктурна, енергийна, с разбирането, че задачата е възстановяване на връзките с единния пазар на Европейския съюз ”, разяснява Даниела Савеклиева.
Народният представител от Благоевград акцентира, че по време на председателството на Съвета на Европейския съюз България ще търси баланс сред характерните цели на държавите-членки и стратегическите цели на Европейски Съюз за реализиране на действителни резултати в деен разговор с жителите по европейските въпроси. „ Водещи правила на българското председателство ще бъдат запазването на единството сред държавите-членки посредством предложение на компромисни решения в границите на общностния способ. Страната ни ще бъде балансьор и ще търсим консенсус, компромис и съгласие при приемането на решения и на плановете на законодателни актове ”, сподели още Даниела Савеклиева по време на срещата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР