София. Народни представители от ПГ на БСП за България“ организираха

...
София. Народни представители от ПГ на БСП за България“ организираха
Коментари Харесай

Читалищни дейци пред депутати от БСП: Има натиск върху читалищата от местната власт

София. Народни представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проведоха кръгла маса с представители на читалищните дейци от цялата страна, на която бяха разисквани проблемите в Закона за националните читалища, възпрепятстващи естественото действие на тези неповторими за България културни институции. Това оповестиха от пресцентъра на партията . Голяма част от присъстващите показаха терзание, че читалищата стават обект на политически напън от страна на локалната власт, като се вършат опити за навлизане на партийни въздействия върху техните членове и действия. „ Читалищата през днешния ден са придатък на политическата власт “, споделиха присъстващи на срещата.
По време на диалога бяха направени редица оферти за промени в нормативната база, свързани с разработване на механизъм за заслужено систематизиране на държавната дотация, който да подсигурява самостоятелния темперамент на читалищата.
Отбеляза се и нуждата от въвеждане на по-строги критерии за регистрации на нови читалища, които да преустановят практиката със корист с обществени средства, посредством основаването на фиктивни, неразвиващи никаква активност читалища. Депутатите от „ Българска социалистическа партия за България “ поеха ангажимент да обобщят и поддържат предложенията на гилдията, посредством внасяне на ЗИД на ЗНЧ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР