София. Наистина е висока чест на 1 септември да започнем

...
София. Наистина е висока чест на 1 септември да започнем
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: С полагането на основния камък за изграждането на параклис-мавзолей във Военната академия, вярвам, че полагаме вярата, че България ще има достойни войни

София. Наистина е висока чест на 1 септември да стартираме едно свято дело. Тук е мястото да благодаря на всички за това, че са съпричастни към това, което става през днешния ден. Това сподели ръководителят на парламентарната Комисия по защита ген. Константин Попов на формалната гала по полагането на главния камък за построяването на Параклис-мавзолей „ Св. Георги Победоносец ” в памет на починалите в Първата международна война, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. „ Днес обръщаме взор обратно, с цел да забележим едни почтени хора, обединени от общ блян. Хора, поставящи родината над всичко. Тази религия ги води към победи и към вечността. С полагането на главния камък през днешния ден на това осветено от Негово светейшество патриарх Неофит място, на територията на Министерството на защитата и на Военна академия аз желая да имам вяра, че поставяме и нашата религия, и нашата вяра, че България ще има почтени войни, генерали, офицери, сержанти и бойци “, съобщи ген. Попов и добави, че ще са почтени за прадедите си, за дедите си, за тези, на които отдаваме респект през днешния ден, че ще имаме мощна войска.
„ Една възродена войска, дирек на държавността. Държава със мощни институции, които се грижат за хората и народа. Народ, който да следва армията си и мощните си институции. Всички, обединени от концепцията за една възраждаща се, мощна и просперираща България “, сподели още Константин Попов.
Люба АЛЕКСИЕВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР