София. На тържествена церемония Полицай на годината“ бяха отличени полицаи

...
София. На тържествена церемония Полицай на годината“ бяха отличени полицаи
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев на церемонията „Полицай на годината“: В състезанието с престъпността, полицейските служители ежедневно отбелязват победи

София. На тържествена гала „ Полицай на годината “ бяха отличени служители на реда и колективи, постигнали високи професионални резултати, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Те бяха сърдечно поздравени от министъра на вътрешните работи Валентин Радев. " Вие спечелихте едно съревнование, само че не между тях, а сред вас и престъпността. Тези награди са оценка за труда и на вашите сътрудници, с които работите дружно, както и за търпението и проявеното схващане от фамилиите ви ", с тези думи вътрешният министър поздрави наградените чиновници. В словото си той обърна внимание и на резултатите, изведени от статистиката – от регистрирани през предходната година 92 000 закононарушения, 43 000 са разкрити. " В мониторинговия отчет Министерство на вътрешните работи се сочи за образец във връзка с битката с корупцията. Фронтекс, както и сътрудниците ни, също акцентират решаващата роля на Министерство на вътрешните работи в опазването на границата. Това са положителни знаци, само че най-важният от тях, е че хората ни одобряват все по-добре ", заключи министър Радев. Той увери, че политическото и професионалното управление на министерството ще продължат да поставят старания за възстановяване на изискванията на труд и заплащането на чиновниците.
За 24-та поредна година бяха връчени премиите „ Полицай на годината “. Церемонията се състоя в зала 8 на НДК, а основатели бяха Министерство на вътрешните работи и фондация „ Доверие и протекция “.
По традиция бяха връчени четири самостоятелни, четири групови и две поощрителни награди. За поредна година бе присъдена и специфична премия за цивилен принос към работата на полицията. По концепция на шефа на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски бе отличен и ръководителят на фондация „ Доверие и протекция “ Христо Друмев, с помощта на който съвсем четвърт век се организира церемонията „ Полицай на годината “.
Всички наградени получиха специфична грамота и предметна премия, обезпечени от фондация „ Доверие и протекция “, а носителите на наградата „ Полицай на годината 2017 година “ самостоятелно и групово - купа.
За първи път тази година по време на церемонията се организира и търг на детски рисунки, дело на ученици на самодейността Детско полицейско ръководство в цялата страна, с който бяха събрани близо 4000 лв.. Парите ще бъдат предоставени на Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи, а самодейността бе на символичния хазаин на церемонията основен комисар Христо Терзийски, шеф на Главната дирекция „ Национална полиция “.
Голямата самостоятелна премия “Полицай на годината 2017-та ” бе присъдена на контрольор Стоян Крумов, старши проверяващ служител на реда в бранш „ Разследване на престъпни закононарушения “ в отдел „ Разследване “ при Столичната дирекция на вътрешните работи. Старши проверяващ служител на реда Стоян Крумов потвърди висок професионализъм при следствието на комплицирани каузи, свързани с документни закононарушения. През годината той е работил по 42 досъдебни производства за разнообразни по тип закононарушения. Приключил е 21 каузи. От тях – 13 с мнение за правене на обвинителен акт и предаване на обвинените лица на съд. Предявил е обвинявания на 17 души, като на 15 от тях съдът е взел мярка за неотклонение „ задържане под стража “, доказани във всеки от случаите и от апелативната инстанция.
Първи подгласник при самостоятелните награди “Полицай на годината ” е за младши контрольор Пламен Фитков, старши служител на реда в група „ Охрана на публичния ред “ на бранш „ Охранителна полиция “ към Районното ръководство в Казанлък при Областната дирекция на министерството на вътрешните работи в Стара Загора. През тази година той е работил интензивно по противодействието на престъпността и опазването на публичния ред на територията на Община Казанлък. Благодарение на професионализма му са формирани 29 досъдебни производства за владеене на наркотични субстанции, 14 - за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции, 11- за ръководство на нерегистрирано МПС. Широк публичен отзив доби казусът, при който младшият контрольор откри в спрян за инспекция лек автомобил скъпи антични предмети. В момента те са част от експозицията на Историческия музей в Казанлък.
Втори подгласник при самостоятелните награди е комисар Живко Живков, шеф на отдел „ Противодействие на противозаконната миграция “ към Дирекция „ Противодействие на престъпността през държавната граница “ при Главна дирекция „ Гранична полиция “. На 5 април 2017 година бе оголен и кръстосан канал за нелегално изнасяне на оръжие и муниции през границата ни с Гърция. Основната заслуга за сполучливата реализация е на комисар Живков.
Третата самостоятелна премия е за старши контрольор Тодор Гарджев, шеф на група „ Противодействие на закононарушения, свързани с наркотични субстанции и детска престъпност ” в бранш „ Противодействие на общата престъпност и на закононарушения с висока социална заплаха ” към отдел „ Криминална полиция ” при ОДМВР - Пловдив. В резултат на дейната активност на чиновниците от групата, ръководена от старши контрольор Гарджев, през тази година не е позволено съществуването на “монополна ” организация за разпространяване на наркотични субстанции на територията на гр. Пловдив и региона. Под директното управление и с присъединяване на старши контрольор Гарджев са извършени над 19 профилирани полицейски интервенции против наркоразпространението. Задържани са 74 души, обезвредени са 7 незаконни групи, занимаващи се с трафик и разпространяване на дрога на територията на Пловдив и региона.
Индивидуална поощрителна премия „ Полицай на годината 2017 “ се връчва на комисар Кирил Златков, шеф на отдел Първи при Дирекция „ Вътрешна сигурност ”. Под управлението на комисар Златков и с негово присъединяване са извършени значими полицейски интервенции, вследствие на които са обезвредени дейностите на проведени незаконна групи, занимаващи се с трафик на бежанци.
Голямата групова премия „ Полицай на годината 2017 година ” бе присъдена на чиновниците от бранш „ Престъпления срещу личността “ - Столична дирекция на вътрешните работи. В резултат на проявения професионализъм, през тази година чиновниците на бранша разкриха всичките 17 тежки закононарушения, станали на територията на София. Те откриха и задържаха и причинителите на други две тежки закононарушения, станали през 2015 и 2016 година, добили необятен публичен отзив.
Първа премия измежду колективите получиха чиновниците от бранш „ Грабежи “ на Главната дирекция „ Национална полиция “.
През изминаващата 2017 година, с присъединяване и под управлението на чиновниците от бранш „ Грабежи “ в Главната дирекция „ Национална полиция “, са разкрити редица случаи на тежки престъпни закононарушения – въоръжени грабежи и грабежи, осъществени на територията на страната.
Втора групова премия “Полицай на годината ” е присъдена на чиновниците от бранш „ Специализирани полицейски сили “ при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Основният приоритет в работата на бранша е защитата на всеобщи мероприятия, запазване на публичния ред, надзор на пътното придвижване, осъществяване на конвойна активност и оказване подпомагане на други браншове и служби в пловдивската регионална дирекция и Министерство на вътрешните работи. През 2017 година чиновниците на бранша са взели участие в 93 следствия на закононарушения от общ темперамент и са задържали 284 причинители на закононарушения и нарушавания на публичния ред. Секторът е подпомагал 487 профилирани полицейски интервенции и е поел защитата на 444 всеобщи мероприятия.
Трети подгластник е отдел „ Контратероризъм “ в ГДБОП. През 2017 година чиновниците на отдела са обезвредили активността на голям брой проведени незаконни структури. Една от най-успешните им реализации е през май т.г., когато са арестувани 19 български и непознати жители – участници в проведена незаконна група, занимаваща се с трафик на мигранти.
Поощрителна премия бе присъдена на чиновниците на бранш 2 на отдел Четвърти при Дирекция „ Вътрешна сигурност “. През годината те работиха по голям брой случаи, добили необятен публичен отзив, и реализираха обилни резултати.
За цивилен принос бе отличена Надие Карагьозова, магистър по педагогика, секретар на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни и началник на клуб „ Емпатия “ в гр. Кубрат. Госпожа Карагьозова работи безрезервно с децата от клуба, спомага за активността на Детската полицейска академия в града, създава и издава справочник за родители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР