София. На среща с народните представители от ПГ на БСП

...
София. На среща с народните представители от ПГ на БСП
Коментари Харесай

БСП: Жителите на Котел, Чирпан и Раднево дадоха своите предложения по „Визия за България“ и подкрепиха предложенията на левицата

София. На среща с народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ в Котел, жителите на общината желаеха повече страна и правда в дребните общини, както и локалните налози в дребните обитаеми места да не бъдат толкоз високи. Те предложиха данъкът за старите коли също да зависи от обитаемото място и опциите на хората и утвърдиха концепцията на Българска социалистическа партия, заложена във „ Визия за България “, за понижаване на Данък добавена стойност на питателните артикули и детските артикули. Това оповестиха от пресцентъра на Националния съвет на Българска социалистическа партия . „ Концесиите на обекти, част от националната сигурност и естествените благосъстояния, би трябвало да бъдат спрени, да се спре и безконтролното изнасяне на естествени запаси ", желаеха младите, присъстващи на срещата. Те предложиха във Визията да бъде добавено, че дървесината също не би трябвало да се изнася от страната и изсичането на дърветата в планинските региони да се управлява по-строго. Народният представител Денчо Бояджиев показа плана „ Визия за България “ и задачите му пред жителите на общината. Той изясни, че решаването на демографския проблем на страната би трябвало да бъде извънредно бързо. Народният представител доктор Илиян Тимчев сподели, че с Визията се желае страната да има отговорност към общинското опазване на здравето и да се отстрани комерсиалният статут на болничните заведения. „ По този метод ще бъде върнато призванието на лекарите да лекуват. В центъра на Визията е пациентът и всичко би трябвало да се върти към него и лекаря “, съобщи Илиян Тимчев.
Десетки оферти за допълнение на „ Визия за България “ дадоха жителите на община Чирпан на срещата с народните представители Весела Лечева и Иван Ибришимов. Те обявиха, че Визията е извънредно потребна и значима, тъй като е нужна смяна на модела на ръководство. Хората споделиха, че когато и да се промени моделът на прехода и ръководството на страната, постоянно ще е късно, тъй като по този начин повече не може. „ Вижда се, че ръководещите непрекъснато оферират едно и също, без да има развиване за дребните обитаеми места “, разясниха жителите на Чирпан. Лекарите, присъстващи на срещата, обясниха, че нито едно тяхно предложение, обещано на министерството за промяна в опазването на здравето, не е взето в поради. „ Това, което предлага министерството, е неработещо, тяхната „ промяна “ е просто общ брой от хрумвания, без надзор и успеваемост “, безапелационни бяха те. „ Ние постоянно сме били загрижени за България. Затова бяхме длъжни да излезем с тази Визия, тъй като страната се ръководи, през последните 10 години, на парче – без мисъл и без цел. “ Това сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Весела Лечева. Тя добави, че корупцията в България изяжда приходите на хората.
Въпроси, свързани на първо място с енергетиката, зададоха жителите на Раднево на срещата с народните представители Таско Ерменков и Румен Георгиев. Те поддържаха и предложенията на Българска социалистическа партия във „ Визия за България “, свързани със бранша и дадоха своите хрумвания за допълнението им. Жителите на Раднево показаха своите терзания за това, че има хрумвания централите, работещи с въглища, да бъдат закрити. „ Няма да закриваме централите, тъй като са нужни за стопанската система на България, само че е належащо те да бъдат осъвременени и развити, с цел да бъдат по-ефективни и екологични “, сподели Таско Ерменков. Той изясни, че Американските централи би трябвало още веднъж да станат български и страната да взе участие в ръководството им. Народният представител Румен Георгиев изясни, че Визията предлага повече политики за дребните обитаеми места, с цел да спрат те да се обезлюдяват и младежите да се завръщат в тях. Той добави, че е нужна и правдивост в раздаването на дотациите в земеделието и изравняването им с останалите в Европейски Съюз.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР