София. На българите не ни пречи да бъдем щастливи, въпреки

...
София. На българите не ни пречи да бъдем щастливи, въпреки
Коментари Харесай

Доц. Маргарита Бакрачева, психолог: На българите не ни пречи да бъдем щастливи, въпреки че не сме удовлетворени от живота

София. На българите не ни пречи да бъдем щастливи, макар че не сме задоволени от живота. Това сподели психологът доцент Маргарита Бакрачева в изявление за Агенция „ Фокус “ във връзка Световния ден на щастието, който означаваме на 20 март. Тя означи, че в народопсихологията на българина е да прави оценка щастието с думите „ почти “ и „ бива “. „ Ако ни накарат да се оценяваме от 1 до 10, не сме доста склонни да се оценяваме добре, изключително като се има поради качеството на живот. Една количествена оценка е обвързвана с метода, по който оценяваме това, което имаме. Така че няма по какъв начин да бъде по-високо в скалата. От друга страна питаме хората дали са щастливи или какво ги кара да се усещат щастливи и те дават отговор напълно откровено като показват не материални неща, а здраве, обич, благополучие, пътешестване.
Психологът уточни, че и двата пола се считат за щастливи в контраст на това, че са доста неудовлетворени от живота си. „ Това е статистика, която се следи в България, само че феноменът, който следим е, че макар че не сме задоволени, не ни пречи да бъдем щастливи. Това е нещо доста значимо “, сподели доцент Бакрачева.
Деница КИТАНОВА

Пълният текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР