София. На 8 май Министерството на вътрешните работи бе домакин

...
София. На 8 май Министерството на вътрешните работи бе домакин
Коментари Харесай

МВР: CULTNET обсъди инициативата на Българското председателство за формализиране на мрежата за културни ценности

София. На 8 май Министерството на вътрешните работи бе хазаин на 5-ото съвещание на Неформалната мрежа на службите и специалистите с пълномощия в региона на културните полезности (CULTNET), оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
Участниците разгледаха концепциите за бъдещето на мрежата - българското председателство започва самодейност за формализирането й, като предлагането се основава на готовността на Холандия да обезпечи действието на възможен непрекъснат секретариат.
" Осъзнаваме, че опазвайки нашата история от престъпни похищения, ние предотвратяваме улеснението и финансирането на доста други форми на тежка престъпност, в това число на тероризма. Нашите тактики и дейности за възстановяване на отбраната на нашето завещание са от решаващо значение за сегашното и бъдещето ни “, сподели в приветствието си към участниците старши комисар Благородна Макева, заместник-директор на Главна дирекция „ Национална полиция “ и ръководител на Работна група „ Правоприлагане “. Отчитайки продължителността на процеса по формализиране на мрежата, тя акцентира нуждата от общ и изчерпателен метод за дейно противопоставяне на противозаконния трафик и търговията с културни полезности.
Наред със стратегическите полемики за бъдещето на CULTNET, делегатите направиха обзор на настоящите действия на мрежата и разискаха актуалните провокации в битката с закононарушенията против културното завещание. В срещата взеха присъединяване представители на членуващите в мрежата страни членки на Европейски Съюз, Европол, Европейската комисия и Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета (ЮНЕСКО).
CULTNET е неофициална мрежа на службите и специалистите с пълномощия в региона на културните полезности, основана от Съвета през октомври 2012 година за попречване и битка с закононарушенията против културните полезности. Мрежата си сътрудничи с интернационалните организации като Интерпол и ЮНЕСКО, както и с способените органи на трети страни. Тя е подформат на Работна група „ Правоприлагане “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР