София. На 5 юни 2018 г. в двореца “Врана се

...
София. На 5 юни 2018 г. в двореца “Врана се
Коментари Харесай

В двореца “Врана” се проведе второто издание на международната икономическа конференция “Vrana Economic Council 2018”

София. На 5 юни 2018 година в двореца “Врана ” се организира второто издание на интернационалната икономическа конференция “Vrana Economic Council 2018 ”. Това оповестиха от пресофиса на Н. В. Цар Симеон II . Темата на конференцията тази година бе “Умни решения за цифровата стопанска система ”. Организатори на събитието са Европейския Либерален Форум в партньорство с Либералния институт за политически разбори – ЛИПА и Фондация “Фридрих Науман ”. По време на полемиката участниците в обособените панели разискваха тематиките за частните и обществени вложения в цифровата епоха, нови стойности за цифровите бизнес модели, регулации на цифровото бъдеще и други.
Конференцията беше открита от вицепрезидента на Европейския Либерален Форум господин Оле Шмид, госпожа Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Европейския съвет и някогашния министър председател проф. Огнян Герджиков. Специален посетител бе Н.В. Цар Симеон II.
Сред лекторите бяха: господин Кале Палинг, член на Парламента на Естония, госпожа Сузана Солис, член на Парламента на район Мадрид от Испания, Даниел Кадик, шеф за Югоизточна Европа на фондация “Фридрих Науман ”, депутати от Словения, Хърватия и Румъния, господин Любомир Минчев, основател и шеф на “Телелинк ”, проф. Мария Славова и доцент Тодор Ялъмовот СУ “Св. Климент Охридски ” и други
Икономическият конгрес “Vrana Economic Council ” беше основан през 2013 година във “Врана ” и специфични посетители тогава бяха Цар Симеон II и някогашният министър председател на Кралство Белгия господин Ги Ферховстад.
В изявлението си на конференцията Н. В. Цар Симеон II акцентира: “Винаги съм държал доста на знанието и смятам, че публично ангажираните хора се нуждаят от едно главно равнище на знания ".
“Икономиката, дружно с технологиите са два инструмента, безпределно нужни за развиването на обществото ”, означи Царят.
“Хареса ми образецът на господин Палинг от Естония какъв брой бързо напредва науката. Това, което преди е намерено за един цялостен век, в този момент се случва за 5 години. Спомням си, че като министър председател посетих Естония и като влязох с залата, където заседава държавното управление не видях нито един лист хартия, а единствено преносими компютри. Това беше преди 14 години. Винаги е позитивно да се взема образец от по-напредналите страни “, съобщи Царят. Той сподели още: “Жалко е, че всички установяваме през днешния ден по какъв начин Европа изостава в областта на дигитализацията, само че аз съм уверен, че с интелектуалните качества на своето население от 500 милиона европейски жители ще наваксаме това закъснение. Считам и, че доста е значима ролята на бизнеса с неговата поддръжка за реформаторски хрумвания. ” Царят означи, че в днешно време “С един смарт телефон в ръка имаме невероятни благоприятни условия, немислими преди. В същото време би трябвало да се регистрира етичният аспект на актуалните технологии ”.Негово Величество изрече своите опасения, че има заплаха обществото да си навреди единствено, в случай че липсват задръжки, етични правила, които да се съблюдават и даде за образец злоупотребата с данни във Facebook и разпространението на подправени вести. Царят моли да се намерения върху моралната страна при потреблението на актуалните технологии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР