София. На 30 септември 2019 г. в Отдел Закрила на

...
София. На 30 септември 2019 г. в Отдел Закрила на
Коментари Харесай

Отдел „Закрила на детето“-Връбница работи по случай с три деца, които се отглеждат в лоши хигиенни условия в бивш хранителен магазин

София. На 30 септември 2019 година в Отдел „ Закрила на детето “ към Дирекция „ Социално подкрепяне “-Връбница е постъпила информация за три деца, които се отглеждат в неприятни хигиенични условия в някогашен хранителен магазин. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика . При визитата си на адреса обществените служащи откриват, че на всички места из помещението има разхвърляни облекла, по масата се виждат съдове с мухлясала храна. Земята е отрупана с боклуци и угарки от цигари. Шишетата за хранене на едно от децата са били мръсни, със засъхнало кисело мляко по тях. Непосредствено до леглото на децата е оставен нож.
През зимния сезон фамилията се отоплява с печка с твърдо гориво, която е в непосредствена непосредственост до едното легло. Създават се предпоставки за пожар. На въпросната маса са разпръснати и медикаменти, които децата могат да обхванат.
Майката на две от децата е съветвана от обществените служащи, че е належащо да усъвършенства хигиената в помещението, което населява фамилията, както и да обезпечи подобаващ здравословен хранителен режим за децата.
На 4 септември 2019 година обществените служащи посещават още веднъж адреса, на който живеят децата. Забелязва се, че хигиенно-битовите условия към момента са под сериозния най-малко за развъждане на дете. Мръсните облекла са скрити под леглото и насъбрани върху лавици. По масата се виждат останки от вкиснато кисело мляко. Децата лежат върху мръсни матраци, липсва спално долни дрехи, самите те са мръсни и зацапани.
Със фамилията се работи от 2013 година На майката на едно от децата, която е баба на другите две деца е предлагано два пъти да употребява обществена услуга за повишение на родителския потенциал, само че е отказала да ги употребява. Социалните служащи няколко пъти са съветвали фамилията за опциите да употребява помощи, които се подсигуряват от законодателството в региона на протекция на детето, само че фамилията не е подало нужните документи за приемането им.
Личният доктор на децата е разказала, че децата се водят при нея в нездрав външен тип, че се постанова тя да се обажда и търси фамилията, с цел да доведат децата на обзор и че се хранят основно с кисело мляко. Въпреки консултациите й децата да бъдат захранени съгласно възрастта, тяхната баба не е поискала да се съобрази с дадените рекомендации.
На 13.09.2019 година е призован Координационен механизъм за взаимоотношение при работа при положение на деца, жертви на принуждение или в риск от принуждение и за взаимоотношение при спешна намеса. Потърсена е опция за настаняване на децата при близки и родственици, само че тази мярка не се е осъществила заради липса на искащи да се грижат за децата. Поради това е взето решение за запазване на живота и здравето на децата две от тях да бъдат настанени в приемни фамилии, а третото в Център за настаняване от фамилен вид.
Социалните служащи не престават работата с майката и бабата на децата за да се подобрят хигиенно-битовите условия и децата да бъдат върнати в фамилията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР