София. Нa 22 октомври 2017 г. 1 000 новородени български

...
София. Нa 22 октомври 2017 г. 1 000 новородени български
Коментари Харесай

С благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит 1 000 новородени бебета ще получат Свето Кръщение на 22 октомври

София. Нa 22 октомври 2017 година 1 000 новородени български бебета ще получат Свето Кръщение и ще станат православни християни. Това оповестиха от пресцентъра на Св. Синод на БПЦ . Инициативата е на акцията в поддръжка на раждаемостта „ Направи го за България “ и се реализира под патронажа на Светейшия патриарх Неофит и Българската православна черква, която освобождава участниците в кръщенето от наложителната такса за ритуала и подарява безплатно кръщелните свидетелства. Кампанията започва с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, който на 22 октомври персонално ще даде своя патриаршески благослов на новокръстените, техните кръстници и близки в храм Св. София.
Списъкът с кръщелници е формиран по оповестения от уредниците на акцията ред за регистрацията. Кръщенето ще се извърши в огромните градове на България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Враца и Плевен.
Началният час на събитието в София е 10.00 часа, за Бургас е 13.00 часа, а в останалите градове то стартира в 11.00 часа и ще продължи на групи по няколко деца.
Храмовете, в които ще се извърши Националното кръщене са: за София – храм „ Света София ” – Премъдрост Божия, ул. „ Париж “ №2; Пловдив – митрополитски храм „ Св. вмчца. Марина ”, Ул. Др. Вълкович №7; Варна – катедралния храм „ Успение Богородично ”, пл. „ Св. св. Кирил и Методий “ №1; Бургас – катедрален храм „ Св. Кирил и Методий ”, Площад „ Св. св. Кирил и Методий “; Русе – катедралния храм „ Св. Троица ”, пл. “Св. Троица “, №9; Велико Търново – катедралния храм „ Рождество Богородично ”, ул. “Иван Вазов “ №25; Стара Загора – храм „ Въведение Богородично ”, бул. „ Патриарх Евтимий “ №106; Враца - Митрополитски храм „ Свети Николай “, пл. „ Христо Ботев “, центъра на Враца; Плевен - храм „ Света Параскева “, ул. „ Св. Параскева “ №15.
Според уредниците на акцията " Направи го за България ", за по-малко от девет месеца, тя е постигнала забележителни резултати, като в нея са се присъединили повече от 1200 фамилии с новородените си деца. Много от тях са на българи живеещи в чужбина, трети и четвърти деца в фамилията, близнаци и даже тризнаци. Предвижда се тази богоугодна самодейност да не е еднократен акт, а да продължи и за в бъдеще за поощряване на раждаемостта в страната ни, и приелите св. Кръщение деца на " Направи го за България " да навлязат в православната религия и живот.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР