София. На 15 ноември от 18.30 часа в зала Надежда“

...
София. На 15 ноември от 18.30 часа в зала Надежда“
Коментари Харесай

Непоказвани фотографии на Йордан Радичков ще бъдат представени в Столична библиотека

София. На 15 ноември от 18.30 часа в зала „ Надежда “ на Столична библиотека ще бъде показан осми том от „ Йордан Радичков. Събрани съчинения “, оповестиха от пресцентъра на Столична община . Томът съдържа в себе си добре забравения му пътепис от Сибир от 1967 година „ Неосветените дворове “, както и любопитен роман за пътуването му до Швеция от 1980 година „ Малка северна сага “ - две от най-важните произведения в креативния път на писателя. В актуалното издание на том номер осем българският четец за първи път ще се запознае и с бележките на създателя, които той си е водил по време на пътуванията.
Представянето на осмия том ще бъде съпроводено от галерия, експонирана в зала „ София “ на Столична библиотека, с непоказани до момента фотографии от пътешествието на писателя до една от най-суровите области на Земята. Черно-белите фотоси описват за срещите му с еленовъди, якути, сребърната лисица, снежната пустота и тайгата. Благодарение на фотографа Александър Сертев фотосите са възобновени от тежко повредени ленти и в този момент ще намерят своя нов живот в едноименната галерия „ Неосветените дворове “ с поддръжката на Столична библиотека.
Ще бъдат показани и първите издания на творбите на Радичков и книги с посвещения от сбирките на Столична библиотека. Гостите ще имат специфичната опция да научат повече за двете творби от диалога с проф. Инна Пелева и проф. Вера Ганчева.
Изложбата ще може да бъде прегледана до 30 ноември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР