София. На 14 ноември 2019 г. в България ще гостува

...
София. На 14 ноември 2019 г. в България ще гостува
Коментари Харесай

Известният офталмолог проф. д-р Оркун Мюфтюоглу ще консултира безплатно пациенти в София на 14 ноември

София. На 14 ноември 2019 година в България ще гостува проф. доктор Оркун Мюфтюоглу, офталмолог с богат опит в очни интервенции с висока степен на трудност. Проф. Мюфтюоглу, който е направил над 10 000 офталмологични интервенции досега, доста от които при комплицирани случаи, в това число трансплантация на роговица и изкуствена роговица с висок % успеваемост, ще съветва гратис пациенти в София. Това оповестиха от пресцентъра на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ . Той идва у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да обезпечат достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите експерти и лечебни заведения по света.
Проф. Мюфтюоглу е експерт с богат опит в страната си и в чужбина. Завършва Медицинския факултет към университета в Анкара през 1999 година и специализира катарактна и рефрактивна хирургия в Baylor College of Medicine в Хюстън. Продължава с витреоретинална хирургия в Университет Duke през 2006 година, висша рефрактивна хирургия в Instituto Oftalmologico Alicante през 2007 година, а в интервала сред 2007 – 2009 година - катарактна, корнеална и рефрактивна хирургия в Медицинския център към University of Texas Southwestern.
Към момента проф. Мюфтюоглу работи към в Центъра по офталмология на American Hospital, която е част от Фондация „ Вехби Коч “ (VKV) в Турция. Прилага сполучливо хирургично лекуване при увреждане на зрението вследствие от контузии, болести или възрастови промени – късогледство и далекогледство, глаукома, катаракта. Но огромното му преимущество са уменията му в така наречен „ върховен пилотаж “ в офталмологията – витреоретинална хирургия, трансплантация на роговица и изкуствена роговица (кератопротеза).
Трансплантацията на роговица е опция за възобновяване на зрението при пациенти, при които този транспарантен пласт от окото е повреден. Съвременната медицина разрешава осъществяването на частична или ламеларна трансплантация, т.е. присаждане единствено на оня пласт от роговицата, който е обиден. По този метод се покачват успеваемостта и комфортът на пациента. За разлика от човешките органи, очната роговица няма кръвоносни съдове и случаите на отменяне са доста по-редки спрямо другите типове трансплантации, само че водещи за триумфа са уменията и опита на хирурга в тази високоспециализирана микрохирургия.
При пациенти с изгубено зрение, които не са подобаващи за трансплантация на роговица или тя не дава резултат, към този момент може да се пристъпи към слагане на кератопротеза или изкуствена роговица. В практиката си проф. Мюфтюоглу има случай на пациент, кьорав в продължение на 30 години, който е възвърнал зрението си с помощта на този способ.
Желаещите да се възползват от опцията за безвъзмездна консултация по документи с проф. Оркун Мюфтюоглу в София на 14 ноември би трябвало да се запишат авансово на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.
Повече за „ Медикъл Караджъ “:
Мисията на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ е да подкрепя пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения както в страната, по този начин и в Турция, Испания, Австрия, Израел, Чехия, Украйна, Съединени американски щати и други Благодарение на построените партньорски взаимоотношения с клиники в целия свят и на насъбрания опит, „ Медикъл Караджъ “ може да даде благоприятни условия за второ здравно мнение, диагностика и лекуване за всяка диагноза. Здравно-информационният център спомага във всеки стадий от лекуването – както за връзката с клиниките, по този начин и за организацията към пътуването, като услугите са изцяло безвъзмездни за пациента.
Повече за American Hospital:
Основана през 1920 година под управлението на американския адмирал Л. Бристол, American Hospital e първата частна болница с нестопанска цел в Турция. След 1995 година собствеността на American Hospital се трансферира на фондация „ Вехби Коч “ (VKV). До момента VKV е вложила повече от $300 млн. за развиването ѝ. Това способства American Hospital да се трансформира в водач в здравния бранш в Турция. Осигурява здравни услуги във всички медицински и хирургични посоки, като се изключи психиатрия и трансплантация. Тези две направление се обслужват от Университетска болница „ Коч “, която също е част от фондация „ Вехби Коч “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР