София може много повече, но има нужда от промяна. Резултатите

...
София може много повече, но има нужда от промяна. Резултатите
Коментари Харесай

ДБ: София не заслужава още от същото

" София може доста повече, само че има потребност от смяна. Резултатите от изборите демонстрираха, че софиянци не разпознават нито ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия като еднопосочен притежател на тази смяна. Надеждата на хората за нещо друго ни изпрати в Столичния общински съвет като трета мощ. Каква ще бъде нашата роля като съветници на Демократична България в Общинския съвет на София? Отговорът е напълно елементарен: това, за което демократичната общественост ни изпраща тук, е да не допуснем още от същото ".
Това се споделя в декларация на съветниците от " Демократична България " в Столичния общински съвет.
" София не заслужава още от същото. София не заслужава рисков въздух, недостъпна среда и поправки на ремонтите. София може доста повече.
Политическата задача на " Демократична България " е да наложи дневния ред на бързата, належаща рационализация. Защото модернизацията значи високо качество на живот, благоприятни условия за независимост и самодейност и гражданско достолепие за всеки столичанин.
Ролята ни в Столичния общински съвет ще бъде ролята на съпротива с транспарантни цели, честност и потвърден експертен капацитет. От нас няма да видите безпринципни съюзи, търговия с постове или компромисни споразумения. Ще формираме само кардинални болшинства към значимите за столичани тематики.
Приоритетите, за които ще работим в този съвет, са същите, с които спечелихме доверието на гласоподавателите ни.

Ще работим за транспарантното действие на Столичния общински съвет и неговите комисии. Искаме общински съвет, в който се ползват стандартите за отчитане на гласоподаване, издание на документи и стенограми, използвани за Народното събрание. Общински съвет, който излъчва работата си онлайн, в това число съвещанията на комисиите. Съвет с поименно електронно гласоподаване, незабавни протоколи и добре аргументирани решения, както и нормативна уредба, създаваща ясни и обективни правила и регулации.

Ще настояваме за въвеждането на електронно ръководство, което осезаемо и трайно да усъвършенства отчетността на администрацията и обслужването на жителите и бизнеса от Столична община.

Ще работим за това Столичният общински съвет да дефинира дял от приходите, който абсолютно да се разпределя към регионите.

Ще работим за ясно избрани пълномощия и отговорности на районните кметове.

Ще работим за това да върнем Витоша на жителите, да спрем плана за инсинератор и да преразгледаме транспортните схеми, с цел да осигурим бърз и ефикасен публичен превоз с ръководство на трафика посредством използването на данни и умни технологии.

Ще настояваме за дейно включване на жителите в процеса на взимане на решенията, в това число и за действителни, навременни публични разисквания на бюджета и градското обмисляне.

Ще настояваме Общият организационен проект да бъде бързо осъвременен и да бъде призната стратегия за неговото поетапно използване.

Ще предложим нова методика за изкупуване на парцели, с цел да запазим и развием зелените площи и обществените пространства, като бъде предпазен и ползата на притежателите.

Ще настояваме за цялостен одит на досегашната активност и за смяна в модела, по който се ръководят общинските сдружения, с цел да ги превърнем в ефикасни и отчетни структури, които работят за софиянци, вместо да бъдат канали за източване на столичния бюджет.

Ще настояваме за унищожаване на комисията за надзор над публичните поръчки и одит на нейната активност в предишното.

Ще настояваме за всяко дете, на което не е обезпечен достъп до ясла или детска градина, фамилията да получи ваучер от общинския бюджет.

Ще настояваме да бъдат усъвършенствани изискванията за обучение и спорт за децата на София.

Ще работим за това развиването на културата да се трансформира в първостепенна задача на Столична община: да има работещи стратегии за опазването на културното завещание и разнообразие, бюджетът за просвета да бъде повишен и изчистен от неприсъщи за задачата заплащания, а свободната креативна самодейност да бъде разширена и подтиквана. Ще настояваме за децентрализация на културната политика и за това районните кметства да получават съответна помощ за основаването на културни артикули.

Ще върнем достолепието на една от знаковите градини на столицата.
Всеки от нашите цели идва от жителите и отразява всичко това, което са ни доверили за потребностите на София.
София има потребност от намерено и почтено ръководство, което да подсигурява, че всеки лев от налозите на софиянци ще води до по-добро качество на живот за всички в града ни.
София има потребност:
- да прекратим съществуващите практики на занижен надзор при осъществяване на договорите;
- да спрем приключването на публичен запас в безкрайни “ремонти на ремонта ”;
- да прекратим неналичието на конкуренция при установяване на реализатори и концентрирането на обществени средства в обичани на властта компании.
София има потребност от ясна посока и предвидимост в желанията на ръководството.
София няма потребност от дейности на парче, от гасене на “пожари и бягане след проблемите, а от споделена с жителите визия за общото ни живеене. Визия с съответни и измерими цели, тъй че всеки да може да способства и да знае каква е посоката на града ни.
Ролята на мощния общински съвет, на общинския съвет, който работи за ползите на жителите, е да обезпечи нови стандарти на отчетност при осъществяването на взетите решения, да обезпечи цялостна бистрота в ръководството на обществените запаси и да наложи безапелационен надзор върху дейностите на администрацията.
Само по този начин София ще може да се трансформира в комфортен и проспериращ дом, а всички ние – в нейни положителни стопани ", декларират още от " Демократична България ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР