София. Модернизацията на градския транспорт в София е безпрецедентна, коментира

...
София. Модернизацията на градския транспорт в София е безпрецедентна, коментира
Коментари Харесай

Зафир Зарков, ГЕРБ: Целта ни е да направим транспорта в столицата по-удобен

София. Модернизацията на градския превоз в София е невиждана, разяснява в предаването Патарински LIVE по телевизия Канал 3, общинският консултант от ГЕРБ-София и заместник-председател на непрекъснатата комисия по превоз и туризъм в Столичен общински съвет Зафир Зарков, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Той добави, че през последните години задачата е да се разпростира способността на превоза да бъде по-удобен. Зарков акцентира, че един от най-важните планове, които се осъществят е обвързван с метрото. „ То несъмнено променя образа на града, подвижността и качеството на живот. Това е доста сериозен инфраструктурен план, който не стопираме да разпростирам. В момента се построява третата линия на метрото, която ще подсигурява транспортното обслужване за доста квартали. Част от тях са „ Горна баня “, „ Овча купел “. Линията ще премине през бул. „ България “ и ще доближи до квартал „ Хаджи Димитър “. От 12 километра, които са в строителство, осем ще бъдат пуснати през тази година. С тази линия ще се получи връзка с жп линията за Перник. След стартирането на третия лъч с метрото ще пътуват над 500 000 пасажера, това от своя страна подсигурява понижаване на нездравословните излъчвания “, сподели Зафир Зарков.
Той добави, че сега се построява ново транспортно трасе, което ще бъде готово до няколко месеца. Маршрутът обезпечава транспортна връзка на жителите на кварталите „ Манастирски ливади ", „ Гоце Делчев ", „ Стрелбище ", „ Иван Вазов " и „ Лозенец " с центъра и с трите лъча на метрото.
„ Инвестиции се вършат и в столичния електротранспорт. Близо 90% от тролеите в София са сменени. Ние се стремим превозът да бъде по-удобен и по-използван. Целта ни е до го превърнем в желано средство за напредване. Автобусите, които сега употребява столичния автотранспорт са малко над 450, към 400 от тях са с най-високите екологични стандарти. Те покриват условията за напредване на хора с увреждания и майки с детски колички. В бранша вложенията възлизат на към 400 млн. лв.. Те са доста съществено перо от бюджета на София “, добави още общинският консултант от Политическа партия ГЕРБ.
Зафир Зарков бе безапелационен, че София със своите мащаби е град, който няма по какъв начин да се трансформира за ден или два, а би трябвало упорита работа година след година, с цел да може да се реализират тези резултати. Градът да бъде по-зелен, по-модерен, да има по-удобен превоз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР