София. Митовете срещу еврото са смесица от най-големите страхове на

...
София. Митовете срещу еврото са смесица от най-големите страхове на
Коментари Харесай

Евродепутатът Ева Майдел: Страховете от приемането на еврото са необосновани

София. „ Митовете против еврото са комбинация от най-големите страхове на хората – обедняване, банкрут на банките като в Гърция или даже това че България ще загуби суверенитет. Те се насаждат целеустремено в обществото от хора, които не желаят България да се развива бързо и да влезе в сърцето на Европа – Еврозоната. Експертните разбори и обстоятелствата от останалите страни от Източна ЕВропа, приели еврото през последното десетилетие, демонстрират, че всички тези страхове са голословни. Влизането в еврозоната е щемпел за качество на стопанската система ни и ще докара до нов подтик за напредък, както стана в Словакия, Литва, Латвия, Естония и други “. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел на полемика със студенти в Университета за национално и международно стопанство в София, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ ..
„ Според особено проучване, което разпоредих на Института за пазарна стопанска система през 2018 година проинфлационният резултат от присъединението към еврото, основано на опита на последните включили се страни варира сред 0.24 и 0.3 процентни пункта. Това са обстоятелствата и имам вяра, че интелигентни и знаещи младежите като вас ще бъдат посланици на обстоятелствата по въпроса за приемането на еврото. Не инцидентно, проучванията демонстрират, че тези, които имат най-отворените мозъци към знанието – младите сред 18 и 25 година - имат най-голямо доверие в еврото – над 70% от европейците на тази възраст. “ Това добави Ева Майдел, която беше главен преподавател на събитието.
В полемиката се включиха кметът на регион Студентски Димитър Дилчев, народните представители Александър Ненков и Теодора Георгиева зам.-ректорът на УНСС доцент доктор Стела Ралева, ръководители на студентски организации и над 50 студенти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР