София. Министерството на външните работи отвори днес врати за посетители

...
София. Министерството на външните работи отвори днес врати за посетители
Коментари Харесай

Десетки посетители се запознаха с работата на Министерството на външните работи в рамките на Европейските дни на наследството

София. Министерството на външните работи отвори през днешния ден порти за гости в границите на самодейността Европейски дни на наследството – София 2017, която се организира на 16 и 17 септември. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Над 100 поданици и посетители на столицата избраха да отделят част от времето си в неделния ден, с цел да се срещнат от близко с работата на институцията.
С посетителите на Деня на отворените порти се срещна и беседва заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. Той акцентира, че задачата на самодейността е институцията да бъде все по-отворена и все по-достъпна за българските жители.,,Именно тук работят хората, които имат забележителен принос за това България да има значими външнополитически позиции в интернационален проект ”, сподели още заместник-министър Георгиев и благодари на гостите за интереса към активността на ведомството.
Посетителите научиха какво подпомагане може да окаже външно министерство на българските жители в чужбина при спешни обстановки. В рамките на отворените порти посетителите имаха опция да се срещнат с богатия живописен фонд на институцията и да научат любопитни елементи за дипломатическия протокол. Представен бе и процесът на взимане на решения в Съвета на Европейски Съюз, целите на идното българско председателство на Съвета и дейната роля на България за одобряване на европейската вероятност на страните от Западните Балкани. Кабинетът на министъра и конферентните зали на министерството също бяха отворени за гостите.
Инициативата Европейски дни на наследството е подкрепена от Съвета на Европа и от Европейската комисия и се организира всяка година през месец септември и в нея се включват милиони хора от съвсем всички страни на нашия континент. Първите дни на културното завещание са проведени през 1984 година във Франция от Министерство на културата, по самодейност на министър Жак Ланг. От 1991 година насам са познати като Европейски дни на наследството. В забележителен брой страни, сред които и България, те имат огромен триумф измежду хората, предоставяйки им опция да посетят влиятелни обекти, които нормално са с стеснен достъп. Инициативата способства и за това жителите да осъзнаят значимостта на опазването и популяризирането на културното завещание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР