София. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе среща с

...
София. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе среща с
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов проведе среща с делегация от Националната комисия по надзор на Китайската народна република

София. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов организира среща с делегация от Националната комисия по контрол на Китайската национална република, водена от нейния заместник-председател Ли Шулей. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Министър Маринов изрази удовлетворение от отличните двустранни връзки, активизирането на съдействието и разширението на договорноправната база в региона на вътрешните работи. Изказа висока оценка за ползотворния продан с офиса на аташето по защита към посолството, както и за опцията чиновници на Министерство на вътрешните работи да се образоват в Китай.
Г-н Ли благодари за гостоприемството и показа оценката за равнището на двустранните връзки. Подчерта, че страната му постоянно ще бъде признателна на България за това, че е втората страна в света, признала КНР, и посочи обстоятелството, че през 2019 се празнува 70-годишнината от установяването на дипломатически връзки.
В рамките на срещата вътрешният министър акцентира държавния приоритет за битка с корупцията и срещна делегацията с съответните стъпки в тази област, включително приемането на Стратегия за битка с корупцията 2015-2020, основаването на КПКОНПИ и на Специализираните съд и прокуратура. Представи резултатната активност на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, ориентирана към противопоставяне на вътрешната корупция и районното съдействие. Заместник-председателят на китайската комисия по контрол осведоми, че тя е основана от една година за преодоляване на усилването на корупционните практики, регистрирани наред с икономическото развиване на страната му. Подчерта, че другите звена за битка с корупцията в Китай са структурирани по метод, който не разрешава централизация на власт и пълномощия, а обезпечава разделяне на компетенциите и съвместен надзор.
Двете страни взаимно си благодариха за ползотворната среща, споделиха значимостта на съдействието в региона на битката с корупцията и изрекоха подготвеност за продължение на обмена.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР