София. Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с президента на Международната

...
София. Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с президента на Международната
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Международната федерация по борба Ненад Лалович

София. Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с президента на Международната федерация по битка Ненад Лалович, оповестиха от държавната осведомителна работа . Двамата разискаха развиването на бойните спортове в България. През последните години страната ни зае място измежду водещите международни сили в международната битка, като на последното европейско състезание българските състезателки отстъпиха само на състава на Украйна. От четири години насам страната отделя спомагателни финансови средства за развиване на женската битка. Като тласък за най-успешния спорт България всяка година провежда международно или европейско състезание по битка за разнообразни възрастови групи.
Ненад Лалович ще бъде специфичен посетител на Световното състезание по битка за кадети, което ще се организира в зала “Арена Армеец ” от 29 юли до 4 август. За организацията на шампионата Министерството на младежта и спорта е отпуснало средства в размер на 350 хиляди лева
Догодина България ще бъде хазаин на последната олимпийска подготовка за Токио 2020.
По време на срещата беше разисквана и кандидатурата на България за домакинство на Световно състезание по битка за мъже и дами през 2023 година, което има статут и на олимпийска подготовка за игрите в Париж 2024.
На срещата в Министерския съвет участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК и президент на юридическата и етична комисия на Международната федерация по битка Белчо Горанов и президентът на Българската федерация по битка Христо Маринов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР