София. Между парламентите на България и Франция има добро сътрудничество,

...
София. Между парламентите на България и Франция има добро сътрудничество,
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева: Между парламентите на България и Франция има добро сътрудничество, което е отлична основа за още по-активно развитие на двустранните отношения

София. Между парламентите на България и Франция има положително съдействие, което е отлична основа за още по-активно развиване на двустранните връзки. Това съобщи ръководителят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева на среща с делегация на групата за другарство с България в Националното заседание на Френската република, водена от нейния ръководител Антоан Ерт. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание . Френските парламентаристи са на публично посещаване в България по покана на ръководителя на Групата за другарство България – Франция в Народното събрание Драгомир Стойнев.
" Поздравявам членовете на групите за другарство в Народното събрание и в Националното заседание, които поддържат деен и потребен разговор ", сподели Цвета Караянчева. Тя акцентира, че парламентаристите доста добре осъзнават отговорността си пред своите гласоподаватели и се стремят да подхващат стъпки за решение на техните проблеми. Председателят на Народното събрание благодари на френския парламент за ангажираното присъединяване на негови представители в срещите, проведени в границите на първото за България председателство на Съвета на Европейски Съюз.
" Ако желаеме Европа да върви напред, нашите парламенти би трябвало да работят в положително съдействие по всички въпроси, които са общи за Европейски Съюз ", означи ръководителят на групата за другарство с България в Националното заседание на Френската република Антоан Ерт. Той изрази удовлетворение от положителния разговор сред представителите на парламентите на двете страни.
На срещата си с френската делегация заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов акцентира, че връзките сред двете страни на всички равнища са положителни и другарски. " Ние постоянно сме се възхищавали на това, което французите вършат като нация, и отчитаме лидерската роля на Вашата страна в Европейски Съюз, уточни той. Само обединени можем да се оправим с провокациите, пред които е изправена Европа ", съобщи Емил Христов.
" Споделяме общата угриженост за климатичните промени и приветстваме лидерската роля на Франция по този въпрос, означи още заместник-председателят на Народното събрание. Българската природа пречиства два пъти повече от замърсяването, което провокира нашата стопанска система ", посочи Емил Христов.
" Франция играе ролята на водач и си слага за цел да бъдат изменени политиките за климата, уточни Антоан Ерт. Всички страни би трябвало да са обединени в напъните си за битка с измененията в климата, належащо е да се вкарат съответни ограничения и параметри, означи той. Франция е водач по въпросите на климата в Европейски Съюз, само че тя би трябвало да направи по този начин, че всички страни по света да вървим в една посока ", посочи ръководителят на групата за другарство с България.
Френските парламентаристи разговаряха и със своите сътрудници от Групата за другарство България – Франция. Нейният заместник-председател и ръководител на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова означи, че проучването на френски език има положителни обичаи в българското обучение. В 146 български учебни заведения се учи има френски език, като 47 от тях са профилирани гимназии, френският език е на трето място измежду изучаваните от българските възпитаници, уточни тя. Милена Дамянова акцентира, че е належащо да бъдат разисквани опциите за задълбочаване на двустранното съдействие в областта на образованието.
Френските парламентаристи бяха приветствани в пленарната зала на Народното събрание. По-късно те имаха среща с ръководителя на Комисията по земеделието и храните Десислава Танева.
На 29 ноември 2018 година френските депутати ще беседват с ръководителя на Комисията по труда, обществената и демографска доктор Хасан Адемов и с ръководителя на Комисията по външна политика Народно заседание Джема Грозданова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР