София. Между 12-15 лв. на година е допълнителният разход за

...
София. Между 12-15 лв. на година е допълнителният разход за
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Между 12-15 лв. на година е допълнителният разход за домакинствата след инсталиране на филтрите

София. Между 12-15 лева на година е спомагателният разход за семействата след инсталиране на филтрите. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, по време на деностарация на комини, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . " Говорих с жена, която се отоплява от предходната година. Каза че разходът на електричество е най-малък, дори безусловно се изрази жълти стотинки ", сподели Фандъкова. Кметът на София посочи, че на семействата филтрите им се дават безплатно.

" Финансирането е от бюджета на Столична община. Заедно с огромните планове, които успяхме да защитим с европейски средства и тази стратегия, до 3 години чакаме понижение на замърсяването от дърва и въглища на 1/3 от семействата, които се отопялват на дърва ", означи още тя.

" По наша самодейност бяха въведени и заработиха стандарти за дървата и въглищата. Въвеждането на тези стандарти също чакаме да се включи в резултата от плановете. За да може е доста скоро време да усетим подобряването на качеството на въздуха ", добави столичният кмет. " Специално за програмата за филтрите сме насочили напъните за регионите " Красна поляна " и " Слатина ". Това са два от регионите, където заради тяхната специфичност има доста семейства, които не могат да се включват в другите стратегии, само че в това време въздействат на въздуха за всички ", добави Фандъкова.
Виолета СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР